OndernemersForum: Hoe win je de War for Talent?

16 apr 2018
Genk / Cursus

OndernemersForum: Hoe win je de War for Talent?

HEB JE OOK MOEITE MET HET VINDEN EN BINDEN VAN DE JUISTE MEDEWERKERS?
Word de ondernemer waar iedereen voor wil werken.

2018 heeft een economische snelle start gemaakt. Eén zaak dreigt de groei echter af te remmen: de krapte op onze arbeidsmarkt. Bovendien voorspellen specialisten dat de toenemende vergrijzing deze krapte nog zal vergroten.

Voor elke 100 oudere werknemers die de arbeidsmarkt verlaten, is er amper een instroom van 82 nieuwe krachten. Iedereen is op zoek naar de juiste mensen. Hoe sta je als ondernemer sterk om werknemers te overtuigen om voor jouw bedrijf te kiezen en er vooral te blijven. Met de juiste inzichten kan je je klaarstomen om dé ondernemer te worden om deze zogenaamde War for Talent te winnen. Versterk je als ondernemer en maak het verschil om de werknemer van de toekomst voor je te winnen.

Tijdens 5 avonden inspireren 9 boeiende sprekers ondernemers die zich willen voorbereiden op de toekomst. Hoe word je die aantrekkelijke werkgever die de juiste mensen aantrekt en de goede medewerkers aan boord kan houden?

Door wie?

Laat je inspireren door toppers: de beste experten en ervaringsdeskundigen uit het veld:

Resultaat?

Verzamel een rugzak aan praktische kennis en ervaring. In deze sessies bieden onze gastsprekers (experten en ervaringsdeskundigen) heel wat inspiratie, best practices en tips & trics om de “war for talent” als ondernemer aan te gaan.

Ondernemersforum

Sessies

Sessie 1: Tendensen op de arbeidsmarkt: vinden en binden van personeel

(Wout Van Impe – Group Director Mercuri Urval)

Wat is er gaande op de arbeidsmarkt? En hoe kan je in die veranderende en concurrentiële markt de juiste mensen vinden en binden? Dat zijn de centrale vragen van waaruit Wout Van Impe vertrekt in deze zeer praktijkgerichte sessie. Vanuit zijn jarenlange ervaring als recruiter en HR-expert brengt Wout Van Impe u de basics in people management en leadership, wars van trends en hypes.

16/04/2018 - 18:00 - 22:00
Sessie 2: Leer omgaan met generatieverschillen. Vermijd burn-outs bij medewerkers

(Annick Seys - zaakvoerder Allegre)

Hoe ga je om met generatieverschillen op de werkvloer? Zijn de zogenaamde Millennials werkelijk anders en hoe uit zich dat? Of hebben die verschillen meer te maken met levensfase dan met generatie? Werkt een klassiek organisatiemodel nog voor deze generatie?

Is Burn-out besmettelijk? Kan je het voorkomen? Annick Seys, naast gedragstherapeut ook coach en trainer, zal vanuit haar praktijkervaring een antwoord bieden op voorgaande vragen.

Deze sessie wordt afgesloten met een praktijkgetuigenis door Yoeri Severy van Yappa. Als zaakvoerder van een digital agency kent hij als geen ander de uitdagingen om leiding te geven aan de ‘nieuwe generatie’. Als ‘high potential’-agency werden zij vorig jaar nog door Google geselecteerd voor een exclusief groeiprogramma.

23/04/2018 - 18:00 - 22:00
Sessie 3: Maak van je bedrijf een great place to work

(Bart Lambrechts - People Director Carglass)

Droom jij er ook van dat jouw werknemers op elke werkdag zouden zeggen “It ’s just a perfect day”? Dat ze aftellen naar maandag? En dat ze jouw onderneming aanbevelen aan hun beste vrienden? Dan vertelt Bart Lambrechts, People director van Carglass, je hoe zij van hun bedrijf ‘a great place to work’ maken. Een goede werkbeleving heeft immers een positief effect op een breed scala aan zaken.

Gelukkige werknemers komen graag werken, zijn minder vaak afwezig, hun werkdruk neemt af en hun productiviteit stijgt, ze zijn topambassadeurs voor uw onderneming.

Ook UNIZO Limburg probeert de theorie van een modern en mensgericht HR-beleid in de praktijk om te zetten en wil op dat vlak een voorbeeld zijn voor haar leden/ondernemers. Hoe wij dit met vallen en opstaan aanpakken, wordt toegelicht met een praktijkgetuigenis door Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg.

07/05/2018 - 18:00 - 22:00
Sessie 4: Biedt meer dan loon. Denk ook aan alternatieven. Bovendien telt elk talent

(Ingrid Smets - zaakvoerder ConnectAbilities)

Het samenstellen van een competitief en aantrekkelijk verloningspakket is een integraal onderdeel van elk modern HR-beleid. Uitdaging is dat je op een creatieve en flexibele manier een beloningsbeleid uitstippelt dat inspeelt op de verwachtingen van de verschillende generaties. Hoe kan je vandaag het verschil maken door naast een basissalaris alternatief te verlonen? En welke creatieve mogelijkheden zijn er vandaag binnen het bestaande wettelijk kader om het hoofd te bieden aan de ‘war for talent’? Het zijn maar enkele vragen waarop Ingrid Smets, HR-consultant, een antwoord zal formuleren in deze praktijkgerichte sessie.

Ieder talent telt
(Tinne Lommelen- directeur VDAB Limburg)

Door de krapte op de arbeidsmarkt volstaat de gebruikelijke instroom niet meer om bepaalde vacatures ingevuld te krijgen. Heb je er al aan gedacht om op minder evidente plaatsen te gaan kijken waar misschien wel het juiste talent zit? Dit talent zou wel eens te vinden zijn bij 55-plussers, mensen met een arbeidshandicap, allochtonen,…

Misschien bevindt jouw witte raaf zich wel in een van deze kansengroepen.

14/05/2018 - 18:00 - 22:00
Sessie 5: Hoe helpt je bedrijfsidentiteit bij het aanwerven van personeel?

(Herman Verwimp - Marketing & HR director nv Mathieu Gijbels)

Hoe kan je je bedrijf een duidelijk herkenbare en daardoor onderscheiden identiteit geven? Wat is het belang van zo een identiteit voor je HR-beleid? En helpt die identiteit om de juiste medewerkers te vinden en te binden? Hoe zorg je dat je medewekers de corporate identity onderschrijven en ook actief uitdragen, waardoor het meer wordt dan een marketingslogan of een strik rond de verpakking? Op deze en nog vele andere vragen geeft Herman Verwimp, Marketing & HR director van Gijbels group een antwoord. In deze zeer inspirerende praktijkcase vertelt hij hoe Gijbels is geëvolueerd van een bouwbedrijf naar een onderneming met een eigen persoonlijkheid.En hoe hen dit helpt in ‘the war for talent’.

Mag ik je aanwerven met vrije tijd?
 (Jo Peters – zaalvoerder Deusjevoo)

Ben je jezelf ervan bewust hoeveel keer je op een dag uit je concentratie gehaald wordt? Wel Jo Peters, creatief ondernemer en zaakvoerder van Deusjevoo brengt zijn verhaal van “mens stoor me niet”. Hij werd geïnspireerd door Professor en Neuro-Psychiater Theo Compernolle wereldwijd bekend vanwege zijn baanbrekend onderzoek naar de werking van je brein.

Pak alle stoorzenders aan. Wij laten ons niet meer onderbreken voor elke prul waarvan u denkt dat het belangrijk genoeg is om ons van onze taak te houden. Klinkt dit drastisch? Misschien niet als u weet dat multitasking en werkonderbrekingen een daling van 40% in productiviteit met zich meebrengen.

Wil je dit aanpakken op jouw werkvloer, dan zal je toch een paar taboes moeten doorprikken. Één daarvan is durven zeggen tegen je collega’s, je stoort me, nu even niet.

Tel uit je winst, gezonde mensen die graag hard voor je werken in ruil voor ongestoorde vrije tijd. Wedden dat je binnenkort volgende vraag krijgt tijdens een sollicitatie gesprek; ok hard werken, maar wat bied je me in mijn prive tijd. Je kan je maar beter voorbereiden op die dag.

28/05/2018 - 18:00 - 22:00

Ja, ik schrijf me in! Hierbij mijn contactgegevens.

Contactgegevens

bv. 0123.456.789
Volgorde
bv. 011404354
EUR
Volgorde
1 x Niet-leden UNIZO: € 595,00 Excl. btw
Totaal: 719,95 EUR incl. btw