Bouw net als Coresolutions aan de toekomst van je bedrijf 

Eind vorig jaar stond Christophe Janssens vast op een kruispunt: gaan voor de uitbouw van Coresolutions of toch maar kiezen voor een payroll-verhaal? Hij belandde bij UNIZO Limburg in het één-op-éénbegeleidingstraject bedrijfsoptimalisatie. Naast de beslissing om voluit voor Coresolutions te gaan, heeft het zelfs geleid tot de overname van een IT-bedrijf. “Dankzij dit traject heb ik mijn richting kunnen kiezen en ik ben niet van plan om nog achteruit te kijken”, vertelt Christophe enthousiast over zijn ervaring.

Wat drijft je als ondernemer? En wat houdt je tegen om te doen wat je eigenlijk wilt doen? UNIZO Limburg neemt ondernemers mee op ontdekkingstocht in het traject bedrijfsoptimalisatie. “Christophe was een apart geval”, vertelt Roel Hermans, ondernemersadviseur bij UNIZO Limburg. “Voordien managede hij al andere bedrijven, zonder dat echt te beseffen. Bovendien heeft hij veel kennis van zaken en goesting om te ondernemen. Alleen dat kleine stukje risico hield hem tegen.”

“Wat als het misgaat? Vooral die vraag spookte door mijn hoofd”, gaat Christophe verder. “In het traject werkten we enkele scenario’s uit, onderbouwd met cijfers. Als we dit doen, zijn dat de kosten en kom je daar uit, of kies je hiervoor dan is dat de mogelijke uitkomst. Ik zie het nog zo voor mij en het maakte veel duidelijk. Coresolutions was de enige juiste keuze.”

Het traject zorgde zelfs meteen voor een overname van een IT-bedrijf. “Christophe streeft echt naar een totale ontzorging voor zijn klanten. En het IT-bedrijf dat hij voordien leidde, kon wel een nieuwe impuls gebruiken”, zegt Roel. “De puzzelstukjes vielen inderdaad in elkaar”, aldus Christophe. “Het traject heeft me doen inzien wat ik eigenlijk al wist: ik wil ondernemen.”

Met de blik vooruit

Voor Christophe was het begeleidingstraject bedrijfsoptimalisatie dan ook een schot in de roos. Coresolutions draaide meteen op volle toeren. Spijt achteraf is er dus allesbehalve te bespeuren. Integendeel: “Ik kijk er zelfs naar uit om op korte termijn een vervolgtraject rond strategie en groei te volgen”, besluit Christophe.

Voor nieuwsgierige ondernemers

Het begeleidingstraject bedrijfsoptimalisatie duurt 4 à 5 maanden. Er wordt gestart met een gratis intakegesprek, gevolgd door 4 begeleidingsgesprekken van telkens een tweetal uur. “Tussen iedere sessie laten we zo’n 3 weken. Dat geeft ondernemers de kans om alles te laten bezinken of om wat cijferwerk te verrichten”, vertelt Roel. “Het traject richt zich tot iedere ondernemer die nieuwsgierig is en met een open blik te weten wil komen hoe zijn of haar bedrijf kan verbeteren of groeien.”

terug naar Bedrijfsoptimalisatie