“Daar zit muziek in. Wat zeg ik? Een symfonisch orkest!”

Arsenal, Hooverphonic, Axelle Red, Soulsister, The Night of the Proms … Het artiestenlijstje van Masterclaes® is indrukwekkend. Als geluidstechnicus heeft Peter Claes dan ook al 30 jaar ervaring op de teller. Ervaring die hij bovendien via een veelheid aan opleidingen met anderen deelt. De coronacrisis creëerde echter resonantie op het muzikale ondernemersverhaal van Peter en dat bracht hem tot bij UNIZO Limburg voor een één-op-éénbegeleidingstraject bedrijfsoptimalisatie. Wat volgde, is een hemelse symfonie.
Tot en met 13 maart was Masterclaes® allesbehalve online actief, maar door de omstandigheden die we intussen allemaal kennen, schakelde Peter over naar het geven van online webinars. De grote interesse bracht hem op het idee om een online platform op te starten waar mensen op abonnementsbasis zijn filmpjes kunnen bekijken: op hun ritme en wanneer het hen uitkomt.

Een plan componeren

Alleen een plan van aanpak ontbrak. Bij UNIZO Limburg vond Peter het instrument om zijn concept te componeren. Na een positief intakegesprek, volgde hij er vier begeleidingssessies van telkens een tweetal uur.
“De eerste vraag die ik kreeg was: “Wat zijn de kernwaarden van Masterclaes®?” Meteen de nagel op de kop. Ik wist zeer goed waar Masterclaes® voor staat, maar over de kernwaarden had ik eigenlijk nog nooit nagedacht”, geeft Peter toe. “Samen met ondernemersadviseur Roel Hermans ben ik daar dan dieper op ingegaan, wat meteen de lijn zet waarbinnen ik kan kleuren.”

Podiumklaar

Sessie per sessie werd het concept verder gefinetuned, met tussen iedere sessie een periode voor reflectie. “Je krijgt de nodige handvaten om zelf na te denken over je concept. Dat ervaar ik niet als huiswerk, maar als een opportuniteit om aan zelfontwikkeling te doen. Je idee en ook de uitwerking ervan blijft zo toch in eigen handen, versterkt door de deskundige begeleiding die een onmisbare meerwaarde biedt”, vertelt Peter.

Het resultaat is een gedetailleerd actieplan waarmee Peter nu verder mee aan de slag kan.
“Een dikke pluim voor Roel. Niet alleen heeft hij me bijgestaan om mijn idee vorm te geven, ook heeft hij voor een algemeen kader gezorgd dat mij in staat stelt om mijn hele verhaal aan af te toetsen. Ik heb dan ook veel meer gekregen dan waar ik voor gekomen ben. Het traject heeft mijn horizon verbreed en mezelf prioriteiten doen stellen. Hier zit muziek in dit traject. Wat zeg ik? Een heel symfonisch orkest! Ondanks de coronacrisis kan ik mijn passie blijven verderzetten, terwijl anderen het over een andere boeg moeten gooien om te overleven.”

De perfecte match

Tijdens de begeleidingstrajecten van UNIZO Limburg ontstaat er ook steeds een sterke vertrouwensband tussen de ondernemer en de ondernemersadviseur. De verklaring daarvoor moet bij een geheim wapen worden gezocht: collega Annick.
“Zij luistert naar de verhalen van de ondernemers en op basis daarvan weet ze direct welke adviseur uit ons team de beste match vormt. Iedere adviseur heeft namelijk zijn of haar eigen dada, maar ook de persoonlijkheid speelt een belangrijke rol in die keuze”, vertelt Roel.
“Die match is enorm belangrijk, want als ondernemer laat je het achterste van je tong zien. Je kleedt je helemaal uit, maar wandelt buiten met een nieuwe outfit en een extra rugzak aan tools als extra. Een zeer verrijkende ervaring”, besluit Peter.

Wil je net als Peter Claes je bedrijf naar een hoger niveau tillen? Wij nodigen je graag uit voor een vrijblijvend intakegesprek: stuur een e-mail naar begeleiding@unizo.be of bel naar 011 26 30 96.

terug naar Bedrijfsoptimalisatie