3e Limburgse Dag van Ondernemer groot succes

UNIZO Limburg plaatst het ondernemerschap voor het 3e jaar op rij in de kijker tijdens de Dag van de Ondernemer. "Met deze ‘Dag van de Ondernemer’ willen we het belang van ondernemerschap voor onze maatschappij in de verf zetten”, aldus Bart Lodewyckx.
 
“Tegenwoordig bestaat er voor zowat alles een dag: de ‘Dag van de Jeugdbeweging’, de ‘Dag van de Klant’ … Maar een ‘Dag van Ondernemer’ was er tot 2 jaar geleden niet. Hoog tijd vonden wij toen om dat in het leven te roepen. Want het economische en maatschappelijke belang van ondernemers is onmiskenbaar. Hun ondernemerschap én hun verantwoordelijkheidszin vertalen zich in duizenden jobs en met hun activiteiten zwengelen ze de economie mee aan”, aldus Bart Lodewyckx.

De ‘Dag van de Ondernemer’ vindt elke derde vrijdag van november plaats. Niet toevallig staat dan ook de ‘Global Entrepreneurship Week’ op de agenda. Op deze dag lopen politici  zoals de ministers Steven Vandeput en Jo Vandeurzen, voorzitter van het Vlaams parlement Jan Peumans, partijvoorzitter Wouter Beke en fractieleiders in de Kamer Meryame Kitir en Patrick Dewael  “stage” in Limburgse bedrijven. Politici bepalen het ondernemersklimaat. Maar met de “stage” willen we de politici op de hoogte brengen van wat er echt leeft op de ondernemersvloer.Meryame Kitir en Peter Vanvelthoven op bezoek bij Beau-Fort in LommelWouter Beke bezoekt bedrijf Ilumen van Ismaël Ben-Al-LalPatrick Dewael bezoekt Winfera van Patrick HilvenJan Peumans bezoekt GV Products in RiemstJo Vandeurzen bezoekt Radiologie Jaspers in Genk