Aantal Limburgse starters blijft stijgen

Het aantal Limburgse starters blijft hoge toppen scheren. In de eerste 6 maanden van dit jaar is het aantal Limburgse starters met 4,8% gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die UNIZO Limburg publiceert naar aanleiding van de Starters Roadshow die morgenavond plaatsvindt in de Limburghal in Genk. In totaal gaat het om 3.424 starters. In heel Vlaanderen kent het aantal starters een groei van 5,4% in vergelijking met een jaar geleden.

“We zien nu toch al een hele tijd dat meer mensen de stap naar een eigen zaak wagen. Dat is goed nieuws. Als die trend zich voortzet, dan stevenen we opnieuw af op een gouden jaar wat betreft het aantal starters”, zegt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg. “Een goede ondersteuning van starters blijft belangrijk. Net daarom organiseren we morgen de startersroadshow in Genk”, zegt Bart Lodewyckx.

Tijdens een 100 minuten durende show krijgt iedereen die interesse heeft om een eigen zaak op te starten de nodige informatie. “Daarnaast willen we potentiële ondernemers ook onderdompelen in een soort van bad van inspiratie”, aldus nog Lodewyckx.

UNIZO Limburg blijft pleiten om ondernemen eenvoudiger te maken. “Zo moet er iets gedaan worden aan de grote administratieve rompslomp die nog te veel beginnende ondernemers afremt. We merken ook de noodzaak van een blijvende en goede toegang tot financiering”, besluit Lodewyckx.