B4Plastics heeft met UNIZO Limburg innovatiepartner aan haar zijde

B4 plastics op de springplank naar innovatie

Eco-plastics ontwerpen, ontwikkelen en verdelen. Daar legt het Maasmechelse B4Plastics de focus op. Wat dacht je bijvoorbeeld van biologisch afbreekbare rietjes of trimdraden? En zo werkt zaakvoerder Stefaan De Wildeman nog aan nieuwe, recycleerbare soorten plasticideeën. Een bedrijf met toekomst én ambities dus. Om die de juiste richting te laten uitgaan, klopte eigenaar Stefaan De Wildeman bij UNIZO Limburg aan voor een één-op-éénbegeleidingstraject rond toekomstgericht innoveren.

Voor Stefaan De Wildeman (foto) is UNIZO Limburg geen onbekende. Zo’n vier jaar geleden liet hij er zijn ondernemerszin reeds kneden. “Al snel tapte ik er de moed om mijn professionele carrière niet meer als werknemer verder te zetten en om uit mijn comfortzone te stappen. Intussen ben ik drie jaar betrokken in de groeigroepsessies. Het positivisme druipt hier van de muren en geeft mij energie”, vertelt Stefaan. Daar leerde hij ook het begeleidingstraject rond toekomstgericht innoveren kennen. “Ik voelde meteen dat dit traject de noodzakelijke ondersteuning kon bieden voor onze ambitieuze plannen.”

Sterk onderbouwd
Het traject ‘toekomstgericht innoveren’ richt zich zowel op ondernemers die op aankomende trends willen anticiperen als op ondernemers die focussen op innovatie en toekomstgericht ondernemerschap en daarbij een klankbord kunnen gebruiken. “Tijdens drie sessies, verspreid over een zestal maanden, worden de huidige situatie en veelbelovende trends geanalyseerd. Daarnaast vindt er een sessie met collega-ondernemers plaats”, licht Wendy Van Essen, ondernemersadviseur bij UNIZO Limburg, toe.

“Op het einde van dit traject ontvang je een rapport met een vertaling van toekomstige trends naar jouw bedrijf en mogelijke toekomstscenario’s, aangevuld met een plan van aanpak en de verdere te nemen stappen”, vervolgt Wendy. “Geen nattevingerwerk, maar sterk onderbouwd door The Future Laboratory in Londen. Verder mag je je verwachten aan gepersonaliseerd advies over vervolgacties en de prioriteiten voor jouw bedrijf. Om je helemaal op de goede weg te helpen, bezorgen we je een overzicht van experten, bedrijven en organisaties die jou kunnen helpen met de verdere uitrol en implementatie.”

“We zijn nu klaar om onze toekomstplannen voorbereid na te streven”

Een verfrissende douche
Iets wat Stefaan volledig beaamt: “B4Plastics maakt een sterke groei door. Stabiliteit heeft hier het afgelopen jaar niet bestaan. Vanuit een helikopterperspectief herkende Wendy vrijwel meteen onze noden en van daaruit hebben we concrete stappen kunnen nemen. Ik heb het zeer out of the box ervaren. Het werd zelfs een enorm verfrissende douche.”

Aan de slag
B4Plastics stapte met concrete vragen in het traject. Hoewel het geen Q&A is, werden alle vragen van Stefaan wél in het begeleidingstraject mee genomen. “Onze grote droom is om nog meer streekgebonden te werken en recycleerbare plastics uit Vlaamse of zelfs Limburgse bronnen te produceren. Dit traject heeft duidelijk gemaakt dat we daarom op hr- en communicatievlak nog belangrijke stappen kunnen zetten. We zijn nu klaar om deze toekomstplannen voorbereid na te streven.”

Meer info?

Contacteer ons vrijblijvend voor meer info via 011 263096 of begeleiding@unizo.be

terug naar Toekomstgericht innoveren