Back to business?

We zouden het hier honderduit kunnen hebben over de ronduit tenenkrullende vertoning van de Veiligheidsraad van afgelopen vrijdag. Of over de oneerlijke concurrentie die verder in stand wordt gehouden. Maar dat gaan we niet doen. Want daar is de voorbije dagen al genoeg inkt over gevloeid. Bovendien is de teerling geworpen en ligt een eerste perspectief voor een heropstart vast.

Voorlopig toch, want afgelopen weekend werd duidelijk dat men in de warrige communicatie alvast één boodschap zeer goed verstopt had, namelijk dat de data voor heropstart voorwaardelijk zijn. Ook daar kunnen we gefrustreerd en boos om zijn. Maar het brengt ons op dit moment geen stap dichter bij een uitweg voor deze crisis. In dit stadium loont het meer om vooruit te kijken en die problemen aan te pakken waar we wel zelf vat op hebben. Laat ondernemers net daarin sterk zijn.

Daarom willen wij u de komende dagen en weken vooral zo goed mogelijk informeren over een veilige relance. De richtlijnen strikt opvolgen om het virus in te dammen is vooralsnog de beste strategie richting die relance. Op unizo.be/corona vindt u sinds afgelopen weekend alles over de exitstrategie, inclusief een overzichtelijke Back to Business-toolkit. Met richtlijnen om uzelf en uw personeel veilig te laten werken. En ook om veilig met uw klanten om te gaan. We hebben zelfs handige vloerstickers die helpen om de afstand te bewaren. Daarnaast vindt u in de toolkit ook handvaten om uw business terug op punt te zetten en uw financiële balans onder handen te nemen. Op de coronacrisis kon u zich niet voorbereiden, maar op de periode erna wel.  

Heeft u toch nog vragen, contacteer dan zeker onze coronalijn (0800 20 750 of ondernemerslijn@unizo.be). Het enige wat u er (voorlopig) niet vindt, is het naaipatroon om zelf een mondmasker te stikken. Want na de discussie over het verschuiven van Moederdag, vermoeden we dat ook iemand met 1 april heeft willen schuiven….*

PS: Bent u leverancier van mondmaskers of ander beschermingsmateriaal? Speel dan via deze link uw gegevens door. Zo kunnen wij uw bedrijf mee opnemen in ons overzicht van lokale leveranciers van beschermingsmateriaal.

Bart Lodewyckx - gedelegeerd bestuurder

Meer over: Corona
Thema: Actueel