Bespaar 25% op uw bedrijfsvoorheffing

 

Ondernemers die nieuwe arbeidsplaatsen creëen door een nieuwe investering, moeten gedurende twee jaar de 25% van de bedrijfsvoorheffing op het loon van bijkomende werknemers niet doorsturen. Daardoor is er meer geld in de onderneming beschikbaar.

Deze maatregel bestaat al vanaf 1 mei 2015 maar wordt versoepeld.  Het is immers niet meer nodig om voor deze investering ook gewestelijke steun te ontvangen.  

Ondernemers kunnen ook met terugwerkende kracht tot 1 mei 2015 van deze steun genieten.  Dus indien een ondernemer in eerste instantie niet in aanmerking kwam omdat hij of zij geen gewestelijke steun kon aantonen, kan nu toch van dit voordeel gebruikmaken. Voor deze loonkostbesparing van 4 tot 5 % komt elke ondernemer in aanmerking indien zijn of haar bedrijf in een steunzone ligt, met name een kmo-terrein of bedrijventerrein in Limburg.  De arbeidsplaatsen waarvoor de ondernemer de bedrijfsvoorheffing inhoudt moeten gedurende drie jaar behouden blijven.

De investering komt in aanmerking wanneer zij verband houdt met:
•    De uitbreiding van de capaciteit van uw bedrijf
•    De diversificatie naar producten die voordien niet werden gemaakt
•    Een fundamentele verandering van het totale produktieproces in uw bedrijf
•    Een overname van een bedrijf dat de sluiting heeft aangekondigd, in de wet op continuïteit van de onderneming zit of failliet is verklaard.  Bij een overname worden alle arbeidsplaatsen als nieuw beschouwd.
Enkel volgende sectoren komen niet in aanmerking : 
•    Visserij en aquacultuur
•    Productie van bepaalde landbouwprodukten

Meer informatie: www.steunzone.be of ondernemerslijn - 02 21 22 678

Meer over: Tewerkstellingssteun, Steunmaatregelen
Thema: Personeel