Cedric Habex (Riemst) Limburgse jobstudent van het jaar

De 22-jarige Cedric Habex, jobstudent bij Wopa Saving Energy in Riemst, is verkozen tot Limburgse jobstudent van het Jaar 2017. Voor het 10de jaar op rij organiseerden HR-dienstengroep ADMB en UNIZO de verkiezing. Ze doen dit om de 'werkgrage' jobstudent en zijn werkgever in de bloemetjes te zetten. Maar de wedstrijd dient vooral om het belang van de jobstudent voor werkgevers te benadrukken. Cijfers van Rijksdienst voor Sociale Zekerheid tonen immers aan dat het voorbije jaar voor het eerst meer dan een half miljoen studenten een centje bijverdienden als jobstudent.

Cedric Habex is aan de slag als jobstudent bij Wopa Saving Enery in Riemst. De jongeman is al sinds vorig jaar actief als jobstudent voor de onderneming van Walter Opsteegh. Wopa Saving Energy plaatst en levert zonnepanelen, warmtepompen en ledverlichting.

De perfecte jobstudent
Zaakvoerder Walter Opsteegh looft Cedric voor zijn inzet en motivatie. “Cedric denkt mee met het bedrijf. Hij staat bij ons in voor de marketing. Niet altijd eenvoudig in een sterk groeiende onderneming. Toch weet hij precies uit te voeren wat wij willen en voelt hij aan welke richting Wopa Saving Energy uit wil”, zegt Walter Opsteegh. Cedric is student bedrijfscommunicatie aan de KU Leuven.

Steeds meer jobstudenten
In 2016 werkten voor het eerst meer dan een half miljoen studenten via een zgn. studentenovereenkomst, zo blijkt uit statistieken van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ). Studentenarbeid blijft zo verder boomen en dat onafgebroken sinds de fundamentele hervormingen van het stelsel in 2012.
De verdere toename van studentenarbeid in 2016 blijkt uit zowat alle parameters; zo steeg onder meer het aantal studenten met een studentenjob (+ 4,9%), het aantal gewerkte dagen (+ 6,5 %) en de loonmassa (+ 8,5%). In 2016 namen 502.297 studenten ten minste één dag een studentenjob op. Daarmee komt het aantal studenten met een studentenjob voor het eerst ooit boven het half miljoen uit. De vrouwelijke student maakt daar met 53,8% (t.a.v. 46,2% mannelijke studenten) het grootste aandeel van uit.

Bijna 40.000 jobstudenten in Limburg
In Limburg bedraagt het aantal jobstudenten 39.679. Limburg behaalt hiermee een aandeel van 12,58 % jobstudenten in Vlaanderen. Bij de Limburgse jobstudenten zijn er 18.657 jongens en 21.022 meisjes of een aandeel van respectievelijk 47,02 % en 52,98 %.