"CETA biedt ook voor Limburgse KMO's mogelijkheden"

Het vrijhandelsakkoord CETA is goedgekeurd door het Europees Parlement in Straatsburg. CETA biedt volgens UNIZO Limburg enorme mogelijkheden voor onze KMO's om hun internationale activiteiten verder te ontwikkelen.  KMO's die al exporteren naar Canada zullen dit kunnen doen met minder administratieve formaliteiten en minder of geen douanerechten.  Voor KMO's die er nog niet actief zijn opent zich een markt van 35 miljoen inwoners.

“Van de kansrijke sectoren die Flanders Investment and Trade aanhaalt voor Canada zijn er voor bijvoorbeeld in de "voeding en dranken" en "design-, binnenhuisinrichting en bouw" heel wat KMO’s in Limburg aanwezig.  Maar ook wat betreft cleantech en gezondheidszorg kan Limburg via haar KMO’s een graantje meepikken in Canada”, zegt Bart Lodewycxk, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg.
 
Ten slot biedt een verruiming van de marktmogelijkheden in Canada mogelijk een alternatief voor de KMO’s die in het Verenigd Koninkrijk actief zijn.  Canada past voor hen mogelijk als nieuwe markt in hun verruimingsstrategie om het hoofd te bieden aan de onzekerheden die de Brexit met zich meebrengt. 
 
Bij export naar Canada komt echter wat meer kijken dan bij export naar de UK.  Volgens onze verwachting zullen vooral de KMO’s die een ruimere exportervaring hebben een goed alternatief vinden in de Canadese markt.

 

Meer over: Internationaal