Dé starter van het jaar: stel je nu kandidaat!

Voor de achtste maal op rij gaat UNIZO op zoek naar de ‘Starter van het jaar’. Vorig jaar kaapte  Elke De Backer (38 jaar) van het Limburgse bedrijf Talent & Passion de provinciale prijs weg. Gaat de nationale award voor starter van het jaar in 2022 naar een Limburgs bedrijf? UNIZO Limburg hoopt alvast van wel en lanceert een warme oproep naar sterke startersdossiers. Ondernemers kunnen tot uiterlijk 28 januari middernacht hun kandidatuur indienen via de website van UNIZO.

Naar jaarlijkse traditie gaat UNIZO op zoek naar inspirerende boegbeelden voor (startende) ondernemers. En dit jaar is de vijver om uit te vissen extra groot, want ondanks de coronacrisis telde Limburg in 2021 meer startende ondernemingen dan het jaar ervoor, ruim 9.000!

“De omstandigheden om te starten als ondernemer waren de afgelopen tijd extra uitdagend, maar corona zette duidelijk geen rem op de ondernemersgeest in Limburg”, zegt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg. “We zien dat de nieuwe generatie startende ondernemers vooral inzet op digitalisering. Dat kunnen we alleen maar toejuichen, want we hebben de afgelopen twee jaar gemerkt dat daar veel opportuniteiten liggen.”

CRITERIA
Zelfstandige ondernemers in hoofdberoep of bijberoepers die in 2021 de overstap maakten naar hoofdberoep komen in aanmerking voor de UNIZO starter van het jaar. “Verder moet de ondernemer gestart zijn tussen 1 januari 2021 en 31 december 2021 (beide data inbegrepen) in het Vlaams of Brussels Hoofdstedelijk Gewest”, licht Bart Lodewyckx toe. De kandidatuurstelling loopt tot 28 januari middernacht; begin februari is er een provinciale pitching en eind februari wordt de nationale winnaar bekend gemaakt.

EXTREME WENDBAARHEID & DIGITALISERING
Vorig jaar kwam Elke De Backer van Talent & Passion als Limburgse winnaar uit de bus. “Zij legde tijdens de coronacrisis extreem veel wendbaarheid aan de dag, terwijl ze nog maar net was opgestart. Elke omarmde ook de digitalisering alsof het haar eigen kind is, sloot straffe partnerships af met grote en kleine bedrijven én onderrichtte bovendien zowel haar klanten als kandidaten in de noodzakelijke digitale tools. Al die troeven samen maken Elke tot verdiende winnaar en inspirerend boegbeeld voor andere, startende ondernemers”, blikt Bart Lodewyckx terug.

Klik hier voor meer info en om jouw kandidatuur in te dienen.