Deze 5 start-ups loodsen wij richting pitch voor VLAIO innovatiepremie van € 50.000

UNIZO Limburg loodst momenteel 5 gedreven starters naar een ijzersterke pitch bij Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO), waarbij ze kans maken op een innovatiepremie van 50.000 euro. Deze zomer weten we of ze de innovatiepremie ook effectief binnenhalen.

Dit zijn de 5 start-ups die we begeleiden:
1. Yannick Teyssen - Cuneo  
De ‘Mailchimp’ der facturatiesystemen worden. Dat is de ambitie van Yannick Teyssen. Met zijn bedrijf Cuneo helpt hij kleine bedrijven om sneller op tijd betaald te worden. En hij speelt nog met heel wat innovatieve ideeën daarrond. Zo innovatief zelfs, dat hij 1 van de 17 Limburgse kanshebbers is op de innovatiepremie van VLAIO van 50.000 euro. 

2. Lien Verwimp & Nico Mullens - Daymaker
Reiskriebels: jij voelt ze wellicht meer dan ooit. Ook Lien Verwimp en Nico Mullens zijn doordrongen van reizen en het hoeft dus niet te verbazen dat ze volop bezig zijn met de uitrol van een nieuw reisplatform, Daymaker. De details zijn nog top secret, maar het heeft alles te maken met routes en planningen. Op Liens Instagram (@lienverwimp) ontdek je nu wel al massa’s reisinspiratie. 

3. Sam Achten & Gert-Jan Bakkers - Agrippa
Wist je dat er élke dag 160 miljoen liter water verdwijnt via lekken in het drinkwaternet? Dat komt overeen met een jaarlijkse productieprijs van 26 miljoen euro. In Vlaanderen alleen al... Toen Sam Achten en Gert-Jan Bakkers ons vertelden dat zij met hun bedrijf Agrippa een oplossing hebben waarmee ze i.s.m. de watermaatschappijen lekken kunnen opsporen, waren we dus meteen heel enthousiast.

4. Charlotte & Viktor-Jan Vertessen - Equivita
Wat als je de liefde voor paarden combineert met de kennis van een arts-assistent in opleiding gynaecologie? Wel, in het geval van Charlotte Vertessen en haar broer Viktor-Jan, leidt dat tot innovatief vuurwerk! Zo slaagde Viktor-Jan erin om een methode te vinden om het geslacht van een veulen op voorhand te bepalen. Een enorm huzarenstukje dat nergens ter wereld al werd voorgedaan.

5. Dennis Godderie - Denck
Een toiletbril die onaangename geurtjes automatisch afzuigt? Als het van Genkse ‘Denck’ afhangt, wordt dat werkelijkheid. Eigenaar-ondernemer Dennis Godderie hoopt eind dit jaar met de verkoop te starten.

Speel je zelf ook met een innovatief idee? Wil je een start-up oprichten? Of heb je andere vragen? Wij helpen je graag verder, onder meer met individuele begeleidingstrajecten. Volledig op jouw maat en dankzij VLAIO aan een zeer gunstig tarief. Contacteer ons vrijblijvend voor meer info: begeleiding@unizo.be of 011 26 30 96.