Door Strategie & Groei kreeg Rebecca’s zelfvertrouwen een boost: “In plaats van te dromen, durf ik er nu echt voor te gaan”

Rebecca Caenen runt sinds 2014 in haar eentje het makelaarskantoor ImmoFair. Een paar jaar later slorpt haar bedrijfje al haar tijd op. Ze kan niet anders dan een freelancemakelaar in dienst nemen. Dat is nu drie jaar geleden. Maar ook dat blijkt niet voldoende en bovendien wil Rebecca groeien. Het enige wat ze nodig heeft is meer zelfvertrouwen.

“Op een dag passeerde er op Facebook een advertentie over de begeleiding Strategie & Groei. Ik heb onmiddellijk een afspraak gemaakt. Tijdens het eerste gesprek met coach Ignace overliep hij alle mogelijkheden, maar ik dacht alleen maar: waar kan ik intekenen?”, lacht Rebecca.

“Naast Strategie & Groei, ben ik ook in het begeleidingstraject Financieel Inzicht gestapt. En dat bleek een goed idee, want die twee trajecten hebben veel raakpunten.”

coach ignace

Verstand gebruiken

Ignace grijpt altijd terug naar de basis waarbij hij de onderneming én de ondernemer onder de loep neemt. “Aan de hand van een vragenlijst en scans, bekeken we waarvoor ImmoFair staat en wie Rebecca is als persoon en ondernemer. Een persoonlijkheid is niet goed of slecht, maar het zegt wel veel over de manier waarop iemand tot zijn recht komt als ondernemer. Zo bepaal je de sterktes en zwaktes van die persoon. En dan pas kun je zoeken naar oplossingen.”

“De grootste verrassing? Dat er in ImmoFair veel meer groeipotentieel zit dan dat ik ooit had durven denken.”“Ik worstelde inderdaad met vragen over wie ik was en hoe ImmoFair in dat plaatje paste. De vragenlijsten gaven me een antwoord op die vragen. De grootste verrassing? Dat er in ImmoFair veel meer groeipotentieel zit dan dat ik ooit had durven denken. Langs de andere kant bevestigden de scans dat ik nog te veel op mijn buikgevoel afga. Dat is goed, tot op een bepaald niveau. Maar als je wilt groeien, dan moet je toch ook echt je verstand gebruiken.” (glimlacht)

Evolueren naar manager

Denkoefeningen zijn een belangrijk onderdeel in het traject Strategie & Groei. “We bespraken uiteenlopende zaken”, vervolgt Rebecca. “Op welk segment gaan we ons focussen? Wat met investeringsprojecten? Wat kan ImmoFair zich permitteren? Is er ruimte voor een kantoor en vaste medewerkers? Hoe leer ik delegeren en loslaten? Het viel op dat al die vragen met elkaar verbonden zijn. Het een kan niet zonder het ander.”

“Ik zie in deze trajecten vaak hetzelfde werkpunt naar bovenkomen”, vertelt coach Ignace. “Veel ondernemers worstelen met de groei van hun onderneming. Ze moeten namelijk van kleine zelfstandige die alles zelf doet, evolueren naar een manager die een team en een bedrijf leidt. Maar vaak durven ze niet delegeren uit schrik dat anderen het verknoeien. Toch kun je nu eenmaal niet alles zelf blijven doen. Groeien is ook durven loslaten.”

Voet van het rempedaal

Rebecca is enthousiast over haar traject. “Ik heb ondertussen al mijn doelen op korte termijn verwezenlijkt: een eigen kantoor en een vaste administratieve medewerkster. Ik werk nog altijd met een freelancemakelaar, maar wil binnenkort mijn team nog uitbreiden. Ik weet nu wat ImmoFair is, wie ik zelf ben en wat mijn werkpunten zijn. Ignace heeft me gewezen op de valkuilen en gaf me de nodige tools om vol vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan. In plaats van te dromen, durf ik er nu echt voor te gaan.”

" Ik weet nu wat ImmoFair is, wie ik zelf ben en wat mijn werkpunten zijn. "

 

“Als coach krijg ik meestal te maken met ondernemers die wel weten wat ze willen, maar het niet aandurven. Als ze uit de startblokken willen schieten, moeten ze wel de rem loslaten. En ik help hen daarbij. Rebecca staat ook open voor de begeleidingen, ze beseft heel goed dat ze nog veel moet leren. Maar in plaats van zomaar wat te doen, denkt ze ook na. Als coach is ze de gedroomde ondernemer om mee samen te werken.”

Wijs man

Rebecca geeft graag enkele goede redenen waarom Strategie & Groei een echte aanrader is. “Je leert jezelf en je werkpunten beter kennen. Je bepaalt de identiteit van je bedrijf en waar het groeipotentieel ligt. Je krijgt ook een algemeen beeld van je onderneming, een helicopterview zeg maar.” Ze wil Ignace graag nog eens bedanken. “Hij is echt een wijs man. Hij weet op alles een antwoord en ik kan altijd met mijn vragen bij hem terecht. Ik heb echt veel aan zijn goede begeleiding te danken. Ons verhaal stopt hier nog niet.”

Laat je coachen!

Merk je dat twijfels en vragen je groei belemmeren? Ga dan samen met een UNIZO-coach op zoek naar de juiste strategie om vol zelfvertrouwen je onderneming verder uit te bouwen. Schrijf je vandaag nog in voor de begeleiding Strategie & Groei.

Ik schrijf me in

Partnership met VLAIO: Samen voor sterk, ambitieus ondernemen 

Vlaanderen mag best wat ambitieuzer zijn als het aankomt op ondernemerschap. We hebben nood aan meer starters, meer blijvers en meer groeiers.  Daarom wil Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) projecten op stapel zetten die ondernemers aanzetten tot, ondersteunen of begeleiden bij het ondernemen. Met de VLAIO partners bundelen we onze krachten en middelen. UNIZO maakt deel uit van een netwerk van initiatieven waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Samen gaan we voor #sterkondernemen!

Meer over: Begeleidingen