Elke werkdag werven 10 Limburgse ondernemers 1e medewerker aan

In eerste jaarhelft 2016 werden 1.113 Limburgse ondernemers voor het eerst werkgever

De stimuleringsmaatregelen die ondernemers moeten aanzetten om een eerste medewerker aan te werven zijn een succes. Dat blijkt uit de provinciale cijfers van federaal minister Borsus die ondernemersorganisatie UNIZO Limburg kon inkijken. Als onderdeel van de taxshift beslist de federale regering dat voor de aanwerving van de eerste werknemer de voornaamste sociale werkgeversbijdragen niet betaald moeten worden. En dit zolang de ondernemer iemand in dienst houdt. De maatregel geldt voor de aanwervingen van een eerste medewerker tot eind 2020.

Meer dan 1.100 nieuwe Limburgse werkgevers
Uit de eerste cijfers blijkt dat over de eerste 6 maanden van 2016 in Limburg 1.113 ondernemers van deze maatregel gebruik gemaakt hebben. Voor het eerst wordt hiermee het cijfer van 1.000 nieuwe werkgevers per semester overschreden.  “De voorbije jaren schommelde het aantal nieuwe werkgevers in onze provincie tussen de 850 en 986 voor het eerst half jaar.  We maken dus in 2016 een mooie sprong van 19.  In vergelijking met de overige Vlaamse provincies ligt deze 19 % wat lager.  Dit is echter ten dele te wijten aan het feit dat de Limburgse nieuwe werkgevers in de periode 2012 – 2015 reeds aangegroeid zijn met meer dan 9 %, wat dan weer aanzienlijk meer is dan de overige Vlaamse provincies”, legt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg uit.

Deze opmerkelijke groei in het aantal nieuwe werkgevers geeft duidelijk aan dat de maatregel het gewenste effect heeft: namelijk ondernemers aanzetten om de eerste medewerker aan te werven. “De aanwerving van een eerste medewerker is de moeilijkste stap. Ervaringen van veel werkgevers geven aan dat na die eerste aanwerving, gemakkelijker andere aanwervingen volgen”, aldus Lodewyckx. Het totale effect van deze maatregel voor de tewerkstelling ligt dus nog hoger, vooral omdat ook voor de 2e tot en met de 6e aanwerving verminderingen van de werkgeversbijdragen voorzien zijn.

Ondernemerschap stimuleren blijft belangrijk
“Deze cijfers tonen nogmaals het belang aan van het stimuleren van het ondernemerschap.  Voorafgaand aan de eerste aanwerving moet de ondernemer immers nog altijd beslissen om zelf te starten met zijn bedrijf.  Zonder nieuwe ondernemers zijn er geen nieuwe werkgevers.  De voorbije jaren zijn de nieuwe werkgevers in Limburg goed geweest voor de creatie van meer dan 1.500 jobs op jaarbasis. En dit elk jaar opnieuw”, zegt Lodewyckx.

Ten slotte mogen we ook niet vergeten dat een eerste aanwerving ook heel wat extra investeringen met zich meebrengt.  De nieuwe medewerker heeft immers vaak een nieuw kantoor nodig, een laptop, een bedrijfswagen, een machine waaraan hij moet werken of een basisuitrusting aan materiaal om bij de klant ter plaatse werken te kunnen uitvoeren  Nieuwe aanwervingen komen dus niet alleen de tewerkstelling ten goede maar verhogen ook de investeringen bij de nieuwe werkgevers, waar ook weer andere bedrijven van genieten.

Nieuwe maatregel gaf voor Sara Reymen van Tekstueel dé doorslag
“Acht jaar lang werkte ik bij Tekstueel alleen met freelance copywriters, eindredacteurs en vertalers. Ik vond de stap naar een werknemer in vast dienstverband bijzonder groot. Vooral de financiële zorgen hielden me tegen. Want ook in kalmere periodes moest ik die werknemer kunnen blijven betalen. Ik had een persoon met een vrij hoog profiel nodig, dus de totale loonkost zou aanzienlijk zijn. Maar begin dit jaar werd de drempel plots een stuk lager. Door de maatregel van de regering kon ik zo’n 700euro per maand besparen. Ik heb de sprong dan ook gewaagd en heb er nog geen seconde spijt van gehad. Ik investeer nu in de groei van mijn bedrijf en ik voel al dat een eventuele volgende aanwerving me minder kopzorgen zal geven”, verduidelijkt Sara Reymen van Tekstueel uit Hasselt.

Lees hier het artikel in Het Belang van Limburg.

PDF iconVijfde meer aanwervingen eerste medewerker.pdf

Meer over: Starten, Personeel aanwerven