Esther Vannitsen Limburgs jobstudent van het jaar 2015

Esther Vannitsen (21j.), jobstudent bij juridisch vertaalbureau Unibizz, krijgt de titel Limburgse Jobstudent van het jaar 2015. UNIZO Limburg en HR-dienstengroep SOFIM organiseerden voor het 8e jaar op rij deze verkiezing. "Jobstudenten zijn van onschatbare waarde voor werkgevers. Ze zijn een helpende hand in een zaak of bedrijf. Voor de jongeren zelf staat een studentenjob gelijk aan werkervaring ", argumenteert  Patrick Buteneers, adjunct-directeur van UNIZO Limburg. De nationale prijs van jobstudent van het jaar ging naar Gizlane Baddene, jobstudent bij Bakkerij Raf in Boom.

 

 

Esther functioneerde perfect in het Unibizz-team. “Ze voerde haar taken feilloos uit en beschikte over de juiste teamspirit”, klinkt het bij het Hasseltse bedrijf. Esther volgde eerst 9 weken stage op het juridisch vertaalbureau. “Nadien kon ze als jobstudent aan de slag om een collega-vertaalster met zwangerschapsverlof te vervangen” . Het takenpakket van Esther bestond uit reviseren, vertalen, en algemene administratie.

Esther Vannitsen kreeg als prijs een boekenbon overhandigd door adjunct-directeur van UNIZO Limburg Patrick Buteneers.

Meer en meer jobstudenten

Elk jaar gaan meer en meer jongeren aan de slag. Zo waren er in heel Vlaanderen in 2014 maar liefst 469.000 jobstudenten actief, ofwel 5 procent meer dan het jaar voordien (bron: RSZ). Ze zijn flexibel, makkelijk inzetbaar, enthousiast en leergierig. Ze verlichten ook het werk van de vaste werknemers, voor 6 op 10 werkgevers de belangrijkste reden om met jobstudenten te werken. Dat blijkt uit een rondvraag van UNIZO bij 555 ondernemers. De flexibiliteit trekt 4 op 10 werkgevers over de streep, het enthousiasme van de jobstudenten is voor 1 op 5 een motivatie. Opvallend, 1 op 5 neemt jobstudenten aan als mogelijk aanwervingskanaal.

Hervorming studentenarbeid

UNIZO Limburg dringt er nogmaals bij de regering op aan om snel werk te maken van de beloofde hervorming van de studentenarbeid. Vandaag kunnen studenten 50 dagen per jaar werken. Werkt hij echter maar een paar uur, dan is hij meteen een volledige dag kwijt. Een urensysteem zou aan de vraag naar meer flexibiliteit tegemoet komen.

Wedstrijd Jobstudent van het Jaar

De verkiezing van de Jobstudent van het Jaar dient om de 'werkgrage' jobstudent en zijn werkgever in bloemetjes te zetten. Maar vooral moet de wedstrijd het belang van de jobstudent voor werkgevers benadrukken.

 

Vragen? Dan kan je terecht bij persverantwoordelijke van UNIZO Limburg Sergio Destino

 M 0473/49 08 32 - E-mail: sergio.destino@unizo.be

Meer over: Jongeren opleiden op werkvloer, Jobstudent