Excuses om niet lokaal te winkelhieren zijn nu definitief van de baan

35 van de 42 Limburgse gemeenten plaatsen momenteel lokale handelszaken en ondernemers online extra in de spotlights. Een evolutie die UNIZO Limburg toejuicht. “Winkelhieren is nu meer dan ooit cruciaal. Voor de ondernemers en voor de economie. Wij zijn dan ook erg blij dat zoveel gemeentebesturen acties ondernemen om dit extra te promoten”, zegt Bart Lodewyckx. 

De lokale economie gaat gebukt onder de negatieve impact van de coronacrisis. Horeca- en handelszaken zijn dan ook genoodzaakt om daar snel en creatief op in te spelen, rekening houdend met de opgelegde restricties.
“Lokale ondernemers kunnen alle steun gebruiken in deze moeilijke tijden. En die steun komt van meerdere kanten”, aldus Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg. 

Enerzijds zien we dat ruim 80% van de Limburgse gemeenten - al dan niet in samenwerking met lokale UNIZO ondernemersverenigingen - online een overzicht geeft van handelszaken (klik hier voor een gedetailleerd overzicht). Met informatie over de bereikbaarheid, openingsuren, afhaal- en/of leveringsvoorwaarden, een link naar de webshop, … “Een initiatief dat wij in het kader van winkelhieren toejuichen, want zo krijg je in een handomdraai een duidelijk overzicht van de lokale ondernemers.”  

Nieuw overkoepelend platform

Anderzijds hebben consumenten heel wat in de pap te brokken: hoe meer er lokaal gewinkelhierd wordt, hoe beter dat is voor onze economie. “Wij promoten al langer het winkelhieren, maar door de coronacrisis is dat relevanter dan ooit”, stelt Bart Lodewyckx. “Om dat extra in de verf te zetten, lanceerden we samen met de Vlaamse overheid vanuit ons winkelhierplatform www.koopinjebuurt.be.”

Het nieuwe platform bundelt zowel ondernemers met als zonder webshop. Wel zijn ze allemaal vlot bereikbaar en vindbaar op postcode of trefwoord. Bart Lodewyckx: “Intussen staan er op het nieuwe platform al ruim 4.000 lokale ondernemers uit Vlaanderen en Brussel waar men kan winkelhieren. Elke ondernemer kan zich eenvoudig en gratis aanmelden via www.winkelhier.be. Excuses om niet lokaal te winkelhieren zijn dus definitief van de baan. Steun jouw lokale handelaars en draag zo mee zorg voor hen én voor de economie.”

PDF iconKlik hier voor de lijst van steden en gemeenten met een online lijst ondernemers