Futech/iLumen verkozen tot KMO van het Jaar

Het bedrijf Futech / iLumen uit Tessenderlo is verkozen tot de Limburgse KMO van het Jaar.

kmovhjaar
De onderneming van Ismaël Ben-Al-Lal en Pieter Vangeel volgt daarmee Yontec (Davy Jonckers) uit Hasselt op. UNIZO Limburg reikt deze tweejaarlijke erkenning uit aan een KMO die zich onderscheidt op vlak van de belangrijkste domeinen van de bedrijfsvoering, waaronder ondernemingszin, personeelsbeleid, financieel beleid, innovatie en marketing en communicatie.

“Dit is een bekroning op ons werk. Deze prijs is geen persoonlijke onderscheiding, maar is een waardering voor het werk dat het volledige team van Futech en Ilumen elke dag verwezenlijkt”, zegt Ismaël Ben-Al-Lal.

Futech verkoopt toekomstgerichte producten die met hernieuwbare energie te maken hebben en telt verschillende divisies. Futech plaatst zonnepanelen bij particulieren en bedrijven, maar het unieke verhaal achter het bedrijf is het onderzoek en de ontwikkeling naar de verhoging van het rendement en de verlenging van de levensduur van zonnepanelen. “Deze tak bouwen we internationaal uit en commercialiseren we onder de naam iLumen. We werken aan een totale oplossing voor de energiemarkt met een focus op hernieuwbare energie”, zegt Ismaël Ben-Al-Lal. “Wij willen absoluut niet de goedkoopste speler op de markt zijn. Onze focus ligt vooral op een korte terugverdientijd van onze producten”. Futech / Ilumen telt 30 personeelsleden en is de afgelopen jaren sterk gegroeid.

Met deze prijs is Futech / iLumen de Limburgse kandidaat die het op woensdag 28 november in het Kursaal in Oostende tijdens het UNIZO Topseminar opneemt tegen de winnaars van de andere Vlaamse provincies.

“Volgens de jury blonk Futech / iLumen uit door de innovatiedrang van de ondernemers. Ze scoorden door sterk in te zetten op de eigen ontwikkeling. Daarnaast gooiden ze ook hoge ogen op vlak van de internationale expansie van het bedrijf. Tot slot was de jury ook erg te spreken over het dynamisch ondernemerschap. Daarom toont het bedrijf dat je vanuit Limburg met een sterk verhaal de wereld kan veroveren”, zegt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg.

Limburg is een echte KMO-provincie

“Limburg is een echte KMO-provincie. De cijfers spreken voor zich: 95 procent van de ondernemingen in Limburg is een KMO. Ze zijn met andere woorden letterlijk de draaischijf van onze economie. KMO’s verdienen dus de nodige erkenning. En ook dat beogen we met deze KMO Laureaat. We willen deze vorm van zelfstandig ondernemen, stimuleren en inspireren”, zegt Bart Lodewyckx..

Qompium (Fibricheck) meest Beloftevolle KMO

Voor de 3de keer heeft UNIZO Limburg ook de meest Beloftevolle KMO verkozen. Omdat niet elk bedrijf dat uitblinkt al vele jaren actief is of over een uitgebreid personeelsbestand beschikt, is deze tweede categorie in het leven geroepen. “De prijs voor de Beloftevolle KMO gaat naar een onderneming die uitmuntende prestaties kan voorleggen en een groot potentieel wordt toegedicht om op termijn uit te groeien tot een sterkhouder van de Limburgse economie”, zegt Bart Lodewyckx.

De prijs voor meest Beloftevolle KMO gaat naar Qompium, het bedrijf achter de bekende app Fibricheck. De ondernemers Bieke Van Gorp en Lars Grieten hebben met FibriCheck een app ontwikkeld die het mogelijk maakt om hartritmestoornissen tijdig op te sporen.
 

ONLINE STEMMEN!

Vanaf vrijdag 19 oktober kan je voor beide bedrijven een online stem uitbrengen of een sms sturen - volg deze URL: https://www.unizokmovanhetjaar.be/finalisten