Genomineerden UNIZO LIVIA AWARD 2017 bekend

Ingrid Parthoens (Meers Transport bvba), Marion Van Zon (Van Zon nv) en Isabelle Vermeire (Vecarro bvba) zijn de drie genomineerden voor de UNIZO LIVIA-Award 2017. De prijs wordt 19 mei uitgereikt tijdens een award show  op C-Mine in Genk, in samenwerking met de stad Genk. Het is intussen al de 13e keer dat de UNIZO LIVIA-Award wordt toegekend.

“We willen dit jaar opnieuw iemand bekronen die vrouw én ondernemend is, maar ook weer iets ‘extra’ heeft gepresteerd waardoor ze echt een voorbeeld is voor vrouwelijke ondernemers. De UNIZO LIVIA-Award geeft een stimulans aan het vrouwelijk ondernemerschap in Limburg. De award bekroont een Limburgse vrouwelijke ondernemer die andere vrouwelijke ondernemers kan inspireren en motiveren”, zegt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg.

Procedure UNIZO LIVIA-Award
De 3 genomineerden werden gekozen uit een 30-tal kandidaturen. Een 9-koppige jury beoordeelde alle kandidaten op volgende elementen: dagelijkse leiding, creativiteit, bedrijfsactiviteit, tewerkstelling en personeelsbeleid, financiële situatie, communicatie, klantgerichtheid, innoverende acties, efficiënt energiegebruik en milieubeleid.

“Ook het kunnen uitdragen van de voorbeeldfunctie van een sterke zelfstandige ondernemende vrouw is een zeer cruciale factor”, aldus Lodewyckx.

Wie zijn de 3 kandidaten?

1. Ingrid Parthoens (Meers Transport bvba)
Ingrid Parthoens staat samen met haar echtgenoot Xavier aan het hoofd van Meers Transport. Vanuit Lanaken verzorgen ze transport in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Het bedrijf is in 1990 opgericht en telt intussen 75 werknemers.

2. Marion Van Zon (Van Zon nv)
Marion Van Zon is 20 jaar actief in het familiebedrijf Van Zon met hoofdzetel in Hamont-Achel. Als toeleverancier voor de horeca is Van Zon actief in 3 provincies: Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. Van Zon telt 200 personeelsleden.

3. Isabelle Vermeire (Vecarro bvba)
Isabelle Vermeire heeft in 2011 de zaak van haar vader in Genk overgenomen Vecarro is actief in de automobielsector. Ze zijn gespecialiseerd in autoschadeherstel van leasing- en fleetvoertuigen. Bij het bedrijf in Genk werken 20 personeelsleden.

De winnares wordt vrijdagavond 19 mei ombekendgemaakt tijdens een avond in het teken van vrouwelijk ondernemerschap. Naast de uitreiking van de UNIZO LIVIA Award geeft Liesbeth Van Impe (hoofdredactrice Het Nieuwsblad) haar ongezouten blik op vrouwelijk ondernemerschap en brengt Muriëlle Scherre van lingeriemerk La fille d'O haar vrouwelijk ondernemersverhaal. De prijs wordt uitgereikt door staatssecretaris Zuhal Demir.

Vorige 12 winnaars UNIZO LIVIA-Award
De vorige laureaten van de UNIZO LIVIA-Award zijn: Phara de Aguirre van VRT, Miet Loix van Entelec Control Systems, Grete Remen van Damhert, Birgit en Krista Monard van Monard Pro Vino, Nicole Janssen van Janssen Onroerend goed en verzekeringen, Nicole Reyskens van Domaine La Gontarde (vroeger Burocad), Hilde Rutten van  BergHOFF Belgium, Danielle Wauters van Nijst Natuursteen, Hilde Peerlings van HPE Management Consultancy (vroeger Groep Delorge-Peerlings), Els Rogiers (Dierenartsenpraktijk Hulsterheide), Karine Valy van La Bottega en Kim Vaessen van Climatrix.