Gezocht: 15 innovatieve Limburgse ondernemers

In samenwerking met VLAIO zoekt UNIZO Limburg 15 Limburgse kandidaat-bedrijven of jonge startende bedrijven met een innovatief idee. Zij kunnen zich bij UNIZO Limburg aanmelden om mee te dingen naar één van de 55 premies van 50.000 euro die VLAIO uitreikt. Snel zijn is de boodschap, want de aanmeldingen moeten binnen zijn tegen 15 maart. 

“Deze innovatie-starterssteun is een nieuw initiatief van Vlaams minister van economie Hilde Crevits”, verduidelijkt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg. “Met dat programma wil de Vlaamse regering meer starters over de streep trekken om grensverleggend te zijn en een sterk groeitraject in te zetten. Specifiek voor Limburg zoeken we met VLAIO mee naar een 15-tal ondernemers met innovatieve ideeën.  Samen met VLAIO zullen we hen begeleiden naar een kansrijke pitch om 50.000 euro binnen te halen.” 

“Zo’n unieke kans voor prille starters met innovatieve ideeën moeten we ten volle benutten.”

“We lanceren vandaag een brede oproep. Enerzijds richten we ons tot ondernemers die maximaal 3 jaar geleden hun bedrijf opstartten. Start-ups en bedrijven die snel willen én kunnen groeien en binnen de 5 jaar een tewerkstelling van minstens 5 medewerkers beogen. Daarnaast kunnen gevestigde ondernemers die op een idee broeden – onder bepaalde voorwaarden – ook voor de premie in aanmerking komen”, licht Bart Lodewyckx toe. “Belangrijk is dat de kandidaat-ondernemers een pioniersrol vervullen in hun marktsegment.

Daarbij staan ze voor een traject waar een aantal belangrijke onzekerheden moeten onderzocht worden, zodat in een volgende stap externe financiering en/of eerste betalende klanten kunnen aangetrokken worden.”

De financiële steun is met een vast bedrag van € 50.000 aanzienlijk. Er wordt geen detail van de kosten gevraagd bij de aanvraag van de premie en bij een normale uitvoering ook niet bij afrekening. “Dat vermindert de administratieve belasting aanzienlijk, hetgeen belangrijk is voor dergelijke projecten. Wij vinden het cruciaal dat Limburg ook in deze nieuwe ondersteuning haar rechtmatig aandeel kan binnenhalen. Daarom doen we met UNIZO Limburg extra inspanningen om deze innovatiepremie bekend te maken en kandidaten te vinden én te begeleiden. Zo’n unieke kans voor prille starters met innovatieve ideeën moeten we ten volle benutten”, besluit Bart Lodewyckx.

Meer info

Gedetailleerde info vind je op vlaio.be/innovatieve-starterssteun
Heb je vragen? Contacteer dan gerust onze collega Patrick Buteneers via mail. Hij helpt je met plezier.

Meer over: Innovatie, Steunmaatregelen, Steun voor innovatie