Het klimaat red je niet door te staken, maar door er in onze bedrijven werk van te maken

“Ondernemers zijn zich heel erg bewust van de klimaatuitdagingen en bouwen vaak vandaag al actief aan de duurzame economie van morgen. Uit overtuiging, uit noodzaak en in het belang van iedereen.” Dat zegt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg in de aanloop naar de nu vrijdag geplande klimaatbetoging.

“Over de nood aan maatregelen voor het milieu zijn we het eens”, gaat Bart Lodewyckx verder. “UNIZO lanceerde afgelopen voorjaar trouwens zelf een hele reeks ambitieuze klimaatdoelstellingen, met daarin ook een hoofdrol voor onze ondernemers zelf, én de nadrukkelijke oproep aan de regeringen om nu echt concrete stappen te zetten. Dat burgers op straat komen om de eis voor een krachtdadig klimaatbeleid kracht bij te zetten, is op zich een goede zaak. Alleen begrijpen we niet dat de vakbond die betoging erkent als ‘staking’, op kap van onze bedrijven. Werknemers met een stakingsvergoeding aanmoedigen om vrijdag niet op het werk op te dagen en onze ondernemers op die manier voor het blok te zetten is contraproductief en vooral unfair. We hebben net alle handen op de werkvloer nodig om concreet werk te maken van de klimaattransitie.”

UNIZO Limburg zet die boodschap kracht bij met een affiche met enkele Limburgse ondernemers om te tonen hoe ze meebouwen aan een beter klimaat en een betere planeet.

 

Info: Op www.unizo.be/klimaat vindt u het overzicht van de ambitieuze klimaatvoorstellen, ambities en engagementen die UNIZO tot nu toe formuleerde.