Influencer marketing: 5 onmisbare tips voor Instagram

Op zeven jaar tijd verzamelden Céline Schraepen en Talisa Loup bijna 1 miljoen volgers op Instagram. Ze onderhouden ook elk een goed draaiend YouTube-kanaal én  samen runt het duo de succesvolle webshop Totally Two. De sleutel tot succes ligt in hun businessmodel: een sterke aanwezigheid op sociale media en het actief inzetten van influencers.

Hun volledige verhaal lees je in ons ZO magazine van mei, met onder meer deze 5 tips:

  • Laat je volgers niet op hun honger zitten en zorg voor regelmatige publicaties. Niets is zo onaantrekkelijk als een profiel dat sporadisch post.
  • Gebruik publicaties én verhalen. Publicaties verdwijnen al snel in een feed. Verhalen blijven daarentegen 24u bovenaan staan en vormen een handige tool om mensen naar je profiel te trekken.
  • Ga voor interactie: stel je volgers vragen over je producten, organiseer een poll en antwoord asap op persoonlijke berichten. Zo bouw je aan een hechte community en heb je via één simpel berichtje misschien wel iets verkocht.
  • Werk met kwalitatieve foto’s met eenzelfde filter. Zo is je profiel een streling voor het oog.
  • Meer dan 10.000 volgers? Gebruik dan de swipe up-tool in je verhalen. Die linkt meteen door naar je product, wat de verkoop versnelt.