LIPA wint jaar gratis bedrijfspand

Het ICT-bedrijf LIPA van de ondernemers Miranda Liebens en  Edwin Vanspauwen is de winnaar van een gratis bedrijfspand, een wedstrijd georaganiseerd door projectontwikkelaar FUTURN en ondernemersorganisatie UNIZO Limburg. LIPA, actief in ICT-services, security en hardware, neemt dit jaar haar intrek in het bedrijfsgebouw in Diepenbeek (Groeningenpark). Het bedrijfspand wordt een jaar lang ter beschikking gesteld door projectontwikkelaar FUTURN.

"Wij zijn erg blij met deze winst. Hierdoor kunnen we erin slagen om onze verdere groei te realiseren. Bovendien kunnen we onze klanten verzekeren van een professionele service", zeggen Miranda Liebens en Edwin Vanspauwen. De verhuizing en de ervaringen van LIPA kunnen gevolgd worden op de volgende blog: http://lipaict.blogspot.be/

"We zijn verheugd dat een mooi bedrijf als LIPA haar groei verder kan realiseren in een van onze vestigingen", zegt Frederik Baert, managing partner van FUTURN. De projectontwikkelaar wil met deze wedstrijd niet alleen LIPA vooruit wil helpen, maar ook de hele Limburgse economie in een positief daglicht plaatsen.

4 op 10 Limbrugse ondernemers op zoek naar nieuw bedrijfspand
Uit een bevraging, die aan deze wedstrijd voorafging, blijkt dat een nieuw bedrijfpand nog altijd hoog op het verlanglijstje van heel wat ondernemers staat. Uit een bevraging bij 200 ondernemers blijkt dat 4 op de 10 Limburgse ondernemers zegt op zoek te zijn naar een nieuw bedrijfspand.  Bijna 1 op de 5 is op dit moment al op zoek (17%); nog eens 1 op 4 wenst binnen de komende 5 jaar te verhuizen (23%).

“De groei van de onderneming is de belangrijkste reden om te verhuizen: 2 op de 3 ondernemers met verhuisplannen (64%) geeft aan dat het huidige bedrijfspand te klein is om de onderneming nog te kunnen huisvesten”, zegt Bart Lodewycxk, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg.

Waarom een wedstrijd?
Ondernemersorganisatie UNIZO Limburg en partner FUTURN hebben de handen in elkaar geslagen om de ondernemers hierbij te helpen. “Als projectontwikkelaar willen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen en geven wij kleine en middelgrote ondernemingen uit Limburg de kans zich allereerst op hun verdere groei te richten alvorens al dan niet over te gaan tot de aankoop van een nieuw pand. Ondanks het gunstig financieringsklimaat is het toch voor veel bedrijven niet evident om een pand te kopen. Onze bedrijfsverzamelgebouwen bieden voor veel bedrijven de ideale oplossing op de ideale locatie, maar toch wordt er soms nog geaarzeld om de stap te zetten en net die ondernemers willen we een duwtje in de rug geven. We beseffen dat de door ons aangeboden ruimte een druppel op een hete plaat is, maar hopen dat onze winnaar als rolmodel kan fungeren voor de ondernemers die ook nog aarzelen om de stap te zetten. Onze wedstrijd zal zo bijdragen tot een positief beeld rond ondernemerschap en niet alleen de winnaar maar ook de hele Limburgse economie in een positief daglicht stellen!

Wie is Futurn?
Futurn nv (www.futurn.com) is actief als ontwikkelaar van bedrijfsvastgoed en specialiseert zich in de herontwikkeling van bestaande bedrijfssites tot multifunctionele bedrijvenparken. Futurn heeft momenteel 24 projecten in portefeuille, goed voor meer dan 70 ha grond, over gans Vlaanderen verspreid. In Limburg is Futurn actief in Berbroek, Hasselt, Genk, Diepenbeek, Maasmechelen & Tongeren.