Meerderheid Limburgse handelaars tevreden over eindejaarsverkoop

De meerderheid van de zelfstandige handelaars is tevreden over de verkoop in aanloop van de eindejaarsfeesten. Dat blijkt uit een bevraging van ondernemersorganisatie UNIZO Limburg bij 150 handelaars.

Meer dan de helft van de bevraagde handelaars meldt dat ze evenveel of meer verkocht hebben in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Meer dan 30% deed het beter in vergelijking met vorig jaar, 25% deed het even goed in vergelijking met vorig jaar en voor 4 op de 10 ondervraagden was de verkoop in aanloop naar kerst minder in vergelijking met vorig jaar.

Onlineverkoop in de lift
De bevraagde handelaars die naast een fysieke winkel ook beschikken over een webshop zien de onlineverkoop stijgen. “De consument van vandaag is 24u/24u online, is beter geïnformeerd, mondiger en mikt meer op beleving. Ook het aanbod is veel ruimer dan enkele jaren geleden. Het shoppinggebeuren is niet meer te vergelijken met vroeger. Als handelaar moet je op die veranderde wereld inspelen. Wie niet mee evolueert, mist de boot. Een ondernemer op een intelligente wijze mee omgaat om de ditigale technologie, kan sprongen voorwaarts maken. Dat kan dankzij het omarmen van nieuwe technologieën en ideeën en dat in combinatie met het inzetten op beleving in de fysieke winkel. Het gaat er om om als handelaar online aanwezig te zijn, zodat je ook de fysieke winkel kan versterken”, zegt Sergio Destino, woordvoerder van UNIZO Limburg.

Verwachting solden
De verwachtingen ten aanzien van de komende soldenperiode zijn positief. “Ruim de helft van de bevraagde handelaars in Limburg verwacht eenzelfde of betere omzet te realiseren tijdens de komende solden in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder", besluit Destino. De wintersolden starten op dinsdag 3 januari en eindigen op 31 januari.