Met plezier ontslaan?

Met plezier ontslaan?

Bart LodewyckxEen paar weken geleden was er veel ophef toen enkele medewerkers van een bekend bedrijf ontslagen werden tijdens hun tijdelijke werkloosheid door corona. Via een achterpoortje in de wet start in dat geval de opzegtermijn al tijdens de tijdelijke werkloosheid en verschuift een deel van de ontslagkost van de werkgever naar de overheid.

Je kan je terecht de kritische vraag stellen of een systeem om jobs te redden ook kan gebruikt worden om mensen te ontslaan. Met het risico op misbruik om goedkoper te ontslaan en de factuur door te schuiven naar de maatschappij. Het was dan ook niet lang wachten op een wettelijk initiatief om dit achterpoortje vakkundig te sluiten. Met retroactiviteit.

Toch zit er een belangrijke keerzijde aan dit verhaal. De omstandigheden zijn vandaag namelijk zo uitzonderlijk, dat heel wat bedrijven noodgedwongen werknemers ontslaan. Wegens tegenvallende omzetcijfers en klanten die nog wegblijven. Of omdat ondernemingen in bepaalde sectoren (events, toerisme,…) nog lang in onzekerheid zitten terwijl de kosten blijven doorlopen. Als ze enige kans op overleven willen maken, dan is een ontslag vaak een laatste redmiddel. Voor veel ondernemers een proces waar niet zelden weken van slapeloze nachten aan voorafgaan. Want werknemers ontsla je niet met plezier.

Deze discussie legt echter een andere problematiek bloot, die ook al voor deze crisis bestond: de vaak torenhoge ontslagvergoedingen in ons land. Na Italië, de hoogste in de wereld. Gevolg: als in kleine ondernemingen de ondernemer in de huidige crisis zijn resterende liquiditeit aan opzegvergoedingen moet spenderen, dan staan het voorbestaan van het bedrijf en ook de jobs van de andere medewerkers op de helling.

Dit goedbedoeld wetsvoorstel om misbruiken tegen te gaan, houdt geen rekening met de huidige realiteit en dreigt daarmee dus het tegengestelde effect te bereiken: in plaats van jobs te redden, brengt het er meer in gevaar. Daarom vragen wij vanuit UNIZO dit wetsvoorstel drastisch bij te sturen (naar het artikel van Trends) en een aantal maatregelen te verlengen, zodat ondernemers niet in de situatie komen dat ze moeten ontslaan. Want nu we net de voorbije weken enorm veel middelen hebben ingezet als reddingsboei om ondernemers boven water te houden, willen we ze niet kopje onder laten gaan aan loodzware ontslagvergoedingen.

Bart Lodewyckx - gedelegeerd bestuurder UNIZO Limburg

reageer