Nederland blijft belangrijkste handelspartner van Limburgse KMO's

Onze noorderburen blijven de belangrijkste handelspartner voor Limburgse ondernemers. “Van alle Limburgse ondernemers die internationaal actief zijn, doen 8 op de 10 zaken in Nederland”, zegt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg.  Daarmee blijven onze Noorderburen veruit de belangrijkste handelspartner met Limburgse bedrijven. Voor Duitsland en Frankrijk is dit respectievelijk 6 en 5 op de 10. Het Verenigd Koninkrijk en Luxemburg volgen met slechts 3 op de 10.

Ondernemers samenbrengen
Met deze informatie in het achterhoofd slaan de ondernemersverenigingen MKB-Limburg (NL) en UNIZO Limburg (BE) de handen in elkaar om 200 Belgische en Nederlandse ondernemers samen te brengen om het contact tussen de ondernemende buurlanden verder aan te scherpen. 

Over de grens
“Op 16 februari krijgen verschillende ondernemers de kans elkaar te ontmoeten tijdens het evenement ‘Grenzeloos Ondernemen’ om zo interessante relaties te leggen”, zegt Bart Lodewyckx, De statenzaal van het Gouvernement in Maastricht is omgetoverd tot de ideale setting om te netwerken. "We doen misschien al wel veel zaken met elkaar, maar toch  liggen er nog grote opportuniteiten om elkaar beter te leren kennen."

Netwerken
De beide gouverneurs, Herman Reynders (Belgisch Limburg) en Theo Bovens (Nederlands Limburg) zullen aanwezig zijn. Daarnaast zal motivatiespreker Roel van de Wiele de avond weten te boeien. De ondernemersontmoeting wordt besloten met een netwerkborrel waarin een actieve speeddate plaatsvindt waarin ondernemers van beide landen hun ervaringen uit de doeken kunnen doen.