Nieuw immoplatform voor bedrijfsvastgoed

bedrijfsvastgoedlimburg

CIB Limburg, Ondernemersorganisatie UNIZO Limburg en Zimmo lanceren het platform www.bedrijfsvastgoedlimburg.be, een specifiek immoplatform voor Limburgse ondernemers die op zoek zijn naar een geschikt bedrijfspand. Bij de start staan er alvast meer dan 1.000 bedrijfspanden te koop of te huur op de website. Daarmee is dit platform meteen de referentie en de nummer één qua aanbod voor bedrijfsvastgoed in Limburg.
 
“UNIZO Limburg krijgt vaak signalen van ondernemers die moeilijkheden ondervinden bij het vinden van het juiste bedrijfspand”, aldus Bart Lodewyckx van UNIZO Limburg. “Voor UNIZO Limburg was daarom snel duidelijk dat we actie dienden te ondernemen gezien de heel concrete nood aan een passende én specifieke dienstverlening rond bedrijfsvastgoed voor ondernemers”. UNIZO Limburg ging daarom rond de tafel zitten met CIB Limburg, de Confederatie van Immobiliënberoepen in Limburg en reeds jaren partner van UNIZO-Limburg.
 
Dominique Vanrunxt, kersvers voorzitter CIB-Limburg: “Als representatieve beroepsvereniging voor Limburgse vastgoedmakelaars was CIB onmiddellijk bereid om constructief naar samenwerkingsmogelijkheden te zoeken. Al snel werd duidelijk dat er werk gemaakt diende te worden van een specifiek ‘immokanaal’ voor ondernemers in Limburg. Er wordt op Vlaams niveau, in samenwerking met VLAIO en ORIS al jaren werk gemaakt van www.bizlocator.be, waarop ook heel wat bedrijfsvastgoed in Vlaanderen en Limburg wordt aangeboden. Maar wij wilden nog een stapje verder gaan. Want ondernemers willen op één plaats een zo groot mogelijk aanbod terugvinden. Het beschikbare bedrijfsvastgoed is momenteel te zeer verspreid terug te vinden. Bovendien wordt het, met uitzondering van bizlocator, meestal aangeboden op algemene immosites, waar vooral panden te vinden zijn die niet geschikt zijn voor ondernemingen.”

De stap naar het Mediahuis was vervolgens snel gezet, gelet op de jarenlange praktische en technische ervaring. Op maat van de diversiteit van de Limburgse ondernemer biedt de website een ruim aanbod van industriële gebouwen, kantoren, handelspanden, horecazaken, magazijnen, bedrijfsgronden. Thijs Vangrunderbeeck van Zimmo: “Elke ondernemer kan zijn zoektocht verder verfijnen op basis van de prijs, de grootte van het gebouw of het perceel en de ligging in Limburg. Naast het vastgoedaanbod biedt de website ook kwalitatieve informatie voor (startende) ondernemers m.b.t. kopen, huren, contracten, vergunningen. Ook Google Street View is reeds geïntegreerd op de kaartjes zodat de ondernemer onmiddellijk een zicht krijgt op de omgeving”.
 
Bij de start staan er alvast meer dan 1.000 bedrijfspanden te koop of te huur op de website. Dit aantal zal de volgende periode verder aangroeien. De betrachting is uiteraard al het beschikbare aanbod samen te brengen op deze site. “Het platform is er voor elke ondernemer, doorwinterde zelfstandige of particulier die op zoek is naar een toplocatie voor een bedrijf of start-up”, aldus nog Zimmo.
Bedrijfsvastgoedlimburg.be is een initiatief van Unizo Limburg, CIB Limburg en de immosite zimmo.be.