Senne Verheyen van Technisch Heilig Hart Instituut Tessenderlo wint UNIZO-wedstrijd Plankgas

Senne Verheyen wint met zijn project Café Récyclé de UNIZO-wedstrijd Plankgas. UNIZO en haar Stichting Onderwijs en Ondernemen organiseert Plankgas samen met het Agentschap Ondernemen om leerlingen uit de derde en vierde graad secundair onderwijs warm te maken voor het ondernemerschap en hen te leren wat er allemaal komt kijken bij de opstart van een nieuwe zaak. De leerlingen moeten een idee of concept uitwerken tot een concreet ondernemingsplan.

De jury was unaniem over het project Café Récyclé van Senne Verheyen van het Technisch Heilig Hart Instituut Tessenderlo. Café Récyclé is een  retro koffiebar in het hartje van een stad maar met een klein atelier. Daar knapt Senne weggegooide  meubeltjes, stoelen, tafels, kasten, krukken en lampen op die hij dan te koop aanbiedt in het café. Vind je de tafel waaraan je zit leuk, dan kan je die gewoon kopen en meenemen naar huis. Senne denkt ook aan workshops over hoe je bijvoorbeeld van een europallet een schoenkast kan maken. De jury was vooral gecharmeerd door de interactie die hij wil creëren tussen consument en uitbater, maar ook de manier waarop Senne zijn project voorstelde, getuigde van ondernemerschap. Het project Bouwrating van het Sint-Lodewijkscollege van Brugge ging lopen met de publieksprijs. Dit jaar namen ruim 200 teams deel.
 
Andere finalisten
De andere finalisten waren het College Hagelstein uit Sint-Katelijne-Waver met B&B Rinne Sop, Zavo Zaventem met Beaumobile, Handelsschool Sint-Joris Gent met MVM Repairs en het Sint-Jan Berchmanscollege Avelgem met Throwback. Voor de publieksprijs dingden volgende finalisten nog mee: het Technisch Heilig Hart Instituut Tessenderlo met De Kikkerdreef, Jesode-Hatora vestiging Tal Thora Antwerpen met J-Tours Discover Walks Jewish Antwerp, Sint-Jozefinstituut  Wetteren met Soirée Soleil en het Atheneum Vilvoorde met Tails Fly Fishing.