Sofim wordt onderdeel van ADMB

Wat al lang in de sterren stond geschreven, is zopas officieel bekendgemaakt: de Limburgse hr-dienstengroep Sofim (Hasselt en Overpelt) gaat op in de veel grotere sectorgenoot ADMB. De operatie maakt van ADMB nu een nationale speler, die 1.250 mensen tewerkstelt en maandelijks 310.000 loonbriefjes afdrukt.

Waar Sofim zich steeds bijna exclusief op de Limburgse markt heeft gefocust, is ADMB vooral actief in alle andere provincies. Beide organisaties vullen elkaar dus perfect aan. De samensmelting is dan ook logisch, zeker gezien de consolidatie die al een tijdje in de sector bezig is. “Toen ik zowat een jaar geleden voorzitter werd van Sofim vzw, stonden we voor enkele belangrijke uitdagingen,” blikt Philippe Bijnens terug. “Door de samensmelting van een aantal grotere concullega’s, moesten we voor Sofim een antwoord vinden met toekomstperspectieven op lange termijn. Dat was niet eenvoudig, gezien de sectorgenoten hun dienstenaanbod systematisch wisten uit te breiden, en wij als regionale speler, op een aantal terreinen de nodige slagkracht misten. Zo zijn we in de zoektocht naar verbetering en schaalvergroting, voor onze IT-diensten gebruik gaan maken van het softwarepakket van ADMB. Die samenwerking heeft de verdere toenadering in de hand gewerkt.”

Philip van EeckhouteGroei
“Voor ons is dit een verhaal van verdere groei,” vult Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder van Groep ADMB aan. “Waar we in het verleden met het sociaal secretariaat wat minder op Limburg hebben gefocust door de aanwezigheid van Sofim, zullen we nu ook in deze provincie ons totale dienstenpakket voor zelfstandigen en werkgevers aanbieden. Dat gaat vanaf de inschrijving in het ondernemingsloket, over de werving en selectie van personeel, verzekeringen, uitbetalen van kinderbijslag en de externe preventiedienst tot afwezigheidscontrole en outplacementbegeleiding. Kortom, deze operatie past perfect in de doelstellingen van ADMB om er overal in dit land, op alle sleutelmomenten in het leven van een ondernemer of bedrijf te staan met de juiste ondersteuning voor alles wat met de mensen in de organisatie te maken heeft. De grote winnaar in dit verhaal is in elk geval de klant, die kan rekenen op een stabiele en performante dienstverlener die de continuïteit kan garanderen.”

De verdere implementatie van deze integratie zal in de komende maanden geconcretiseerd worden. Zo is het nog niet duidelijk of de naam Sofim zal behouden blijven. Wat de gevolgen voor het personeel van Sofim betreft, ligt het traject voor de komende weken vast. “In gesprekken met de individuele medewerkers van Sofim gaan we samen op zoek naar de meest geschikte rol”, aldus nog Philip Van Eeckhoute. “Gezien de integratie in het grotere geheel, en het uitrollen van onze bijkomende diensten in Limburg, zullen er voor medewerkers van diverse competenties allicht nieuwe opportuniteiten opduiken. ” De leiding van het Limburgse kantoor komt in handen van Greet Nijs, die al 27 jaar voor ADMB werkt. Zij zal die functie overnemen van Frank Vols, die op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging.

Frank Vols verlaat ‘het huis’ na 23 jaar
Frank VolsDe samensmelting tussen Sofim en ADMB houdt tevens het vertrek in van algemeen directeur Frank Vols, die vooraleer hij bij Sofim aan de slag ging, er ook nog 15 jaar actief was bij ondernemersorganisatie Unizo-Limburg, de aandeelhouder van Sofim. “Ik beschouw mijn opdracht bij Sofim als afgerond,” vertelt hij. “In de 8 jaar dat ik hier directeur was, heb ik de overdracht naar een grotere partnerorganisatie voorbereid. Nu dit een feit is, kan ik uitkijken naar een volgende uitdaging.” Wat hij zal gaan doen, staat nog niet vast. “Ik heb een aantal opties, maar die zijn nog niet concreet”, zegt hij. “Ik ga nu, na enkele heel intensieve maanden, even op adem komen. Daarna zullen we wel zien.”

Bron: Made in Limburg