Stradlin Guitars uit Hamont-Achel is dé Limburgse “Starter van het Jaar 2015”

Guido Huyers is met zijn onderneming Stradlin Guitars de “Starter van het jaar 2015” van de provincie Limburg. Dat heeft ondernemersorganisatie UNIZO Limburg woensdag bekendgemaakt. De 24-jarige jongeman uit Hamont-Achel volgt Wouter Uten van Ugentec op die in 2014 de prijs won. Op dinsdag 24 november neemt Guido Huyers het in Antwerpen op tegen 4 andere kandidaten in de race naar de titel van startende ondernemer van het jaar 2015.

Guido Huyers (24) is grafisch vormgever van opleiding, maar vooral een gepassioneerde gitarist. Hij stoorde zich aan het beperkte aanbod aan gitaarmodellen op de markt. Daarom bouwt hij aan zijn eigen gitaarmerk en onderscheidt hij zich van andere gitaarmerken door al zijn producten volledig naar wens en op maat van zijn klanten te bouwen. “Ik ben een echte autodidact, maar met de hulp en raad van bepaalde mensen ben ik intussen een volleerd gitaarmaker. Mijn sterk punt is dat deze gitaren niet in grote oplages gemaakt worden, daardoor kan ik meer aandacht besteden om elk instrument te optimaliseren. Mijn streven is niet alleen dat de gitaar er goed uitziet, goed bespeelbaar zijn en zuiver klinken is zeker zo belangrijk.”, zegt Guido Huyers.

Dit doet hij ondertussen met succes want al snel na zijn opstart mocht hij 2 unieke gitaren ontwerpen ter gelegenheid van 20 jaar Graspop Metal Meeting. Dat leverde hem weer verschillende nieuwe opdrachten op.

“Guido Huyers bewijst dat je als jonge starter erg innovatief uit de hoek kan komen. In een niet voor de hand liggende markt oogst hij al op korte tijd veel succes”, zegt Bart Lodewyckx, directeur van UNIZO Limburg.

Voor de ondernemersorganisatie is het belangrijk om grote aandacht te schenken aan startende ondernemers. Ze zijn het nieuwe bloed dat jaarlijks in de economie wordt gepompt en de samenleving doet opleven. “Aan het aantal starters meet je de conjunctuur. Zijn er meer starters, dan gaat het beter. Op basis van het aantal starters van de jongste maanden mogen we overigens voorzichtig concluderen dat onze economie stilaan uit het diepe dal kruipt”, zegt Bart Lodewyckx, directeur van UNIZO Limburg.