Talent aan boord krijgen én houden: tips van de experts

The war on talent blijft woeden. Bedrijven hebben het lastig met het aantrekken én behouden van medewerkers. Ilse Braeken, Nele Creuwels en Hendrika Vanstraelen, hr-adviseurs bij UNIZO Limburg, onderstrepen het belang van een goed hr-beleid. “We willen bedrijven sensibiliseren. Met een structureel personeelsbeleid bevorder je de instroom van talent én houd je talent aan boord. Enkel zo kun je groeien.” De adviseurs begeleiden bedrijven via ‘Elk Talent aan Boord’, een kosteloos traject van UNIZO dat ondersteuning biedt bij alle hr-aspecten. Ze geven alvast enkele tips.

Wat wil de medewerker?
“Vroeger waren er zo veel kandidaten dat de werkgever maar hoefde uitkiezen. Nu zijn de rollen omgekeerd: de sollicitant heeft keuze te over. Je moet dus als aantrekkelijkste werkgever uit de bus komen”, legt Hendrika Vanstraelen uit. “Daarvoor is een mentaliteitsshift nodig. In plaats van ‘wat hebben wij nodig?’, wordt de eerste vraag ‘wat heeft de medewerker nodig?’. Ook de sfeer in het bedrijf is doorslaggevend. Je vangt geen vliegen met azijn. Een aangename omkadering, duidelijke structuur én een goede relatie met je medewerkers zijn cruciaal. Luister naar hen en druk je waardering uit. Op die manier zijn ze veel sterker betrokken bij het bedrijf en trots op hun werk. Als ze die trots uitdragen via social media, komt dat je employer branding alleen maar ten goede!”

Een warm welkom
“Wist je dat onthaal een juridische vereiste is? Uit onderzoek blijkt ook dat medewerkers die niet goed onthaald worden, veel sneller vertrekken”, legt Ilse Braeken uit. “Daarom raden we altijd aan om te zorgen voor een onthaalmap met daarin allerlei nuttige informatie, zoals telefoonnummers, procedures, wat te doen in geval van ziekte, enzovoort. Denk ook vanuit het standpunt van de nieuwe medewerker en zorg ervoor dat die zich zo snel mogelijk thuis voelt. In de aanlooptijd naar de eerste dag is de preboarding belangrijk. Hou het enthousiasme warm via een WhatsAppgroep, kaartje of attentie. Anders loop je het risico dat je kersverse medewerker zich intussen laat verleiden door een andere aanbieding.”

Een duurzame verbintenis
“Om je medewerkers te behouden, moet je in de eerste plaats naar hen luisteren”, legt Nele Creuwels uit. “Veel werkgevers denken te weten wat er in het hoofd van de medewerker omgaat, terwijl dat vaak niet het geval is. Daarom is een feedbackcultuur erg belangrijk. Zo verleg je de focus van wat je zelf wil naar wat de medewerker wil. Zorg ook voor voldoende groeimogelijkheden en daag je medewerkers op een gezonde manier uit. Bedrijven die hun medewerkers niet opleiden hebben drie keer meer kans om hun medewerkers te verliezen dan organisaties die daar wél werk van maken! En uiteraard: druk je appreciatie uit. Laat hen merken dat ze elke dag het verschil maken.”

7 goede redenen om te kiezen voor Elk Talent aan Boord:

  • Gratis
  • Bedrijfsgrootte speelt geen rol
  • Objectief advies op maat van je bedrijf
  • Direct toepasbare tips 
  • Eindrapport op maat
  • Doorverwijzing naar de juiste instanties
  • Nuttige documenten: intentieverklaring voor duurzaamheid/inclusie om je communicatie te ondersteunen

Nu is het jouw beurt! Wil jij ook gratis je personeelsbeleid onder de loep nemen?
Vul dan onze hr-scan in.

Meer info?
etab@unizo.be.