UNIZO Limburg doorbreekt taboe rond mislukken

Ondernemers praten graag over hun successen. Ze komen er ook vaak mee in het nieuws. Je zou denken dat ondernemen in Limburg enkel rozengeur en maneschijn is. Uiteraard is niets minder waar. Dat merken we elke dag als ondernemersorganisatie. “Ondernemers praten ook minder graag over hun tegenslagen. Dat is menselijk en herkenbaar. Maar tegelijk ook jammer”, zegt Bart Lodewyckx, directeur van UNIZO Limburg. “Want laat succes net onlosmakelijk verbonden zijn met falen”.

Ondernemen in voor- en tegenspoed
UNIZO Limburg wil de succesmythe doorprikken en vooral het taboe rond mislukken doorbreken. Daarom organiseert UNIZO Limburg op 14 april de eerste editie van de Fuckup Nights Limburg in KAAI.16 in Hasselt. Het concept is even eenvoudig als simpel. “3 ondernemers bestijgen het podium en vertellen over hun (faal-)verhaal. Niet zomaar een verhaal van succes, maar wel een van een zware tegenslag … die overwonnen werd”, verduidelijkt Lodewyckx. “Dat is volgens ons de essentie van ondernemerschap: hindernis na hindernis overwinnen en daar bovendien voldoening uit halen. En er vooral uit leren. Een ondernemer ben je in goede en kwade dagen, in voor- en in tegenspoed.  Zelden is er een geheime succesformule, of een groeipad zonder ups en downs, blutsen en builen. Integendeel. Elk ondernemer heeft bij momenten perioden van zwarte sneeuw meegemaakt. En in tegenstelling tot de helden uit films is een happy end nooit gegarandeerd. Onze leuze is dan ook sinds kort: ‘let’s celebrate our fuck ups’.

3 ondernemers vertellen hun (faal-)verhaal
Op donderdag 14 april staan 3 Limburgse ondernemers op het podium van KAAI16 in Hasselt met hun verhaal. “Voor de eerste editie hebben we Frank Bekkers (City Life en ex-Mobile Vikings), Yulia Stark (FAB Academy) en Ivo Marechal (Down 2 Earth en ex-Essers) weten te strikken. Zij gaan hun mislukkingen met het grote publiek delen”, zegt Lodewyckx. Dit doen we zeker niet uit leedvermaak, maar vooral om er uit te leren en andere ondernemers te inspireren.

Wil je er bij zijn? Dat kan. Inschrijven via : http://cdn.flxml.eu/m-26a78939a7a89d5fcdb1646ce349691e