UNIZO Limburg toont haar warme hart voor Limburg

Een Hart voor Limburg

“Kinderen en jongeren zijn onze toekomst, ze zijn onze volgende generatie werkgevers en werknemers. En die moeten we koesteren.” – Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder UNIZO Limburg

Mensen verbinden en de wereld een beetje mooier maken: het zijn maar enkele van de vele gemene delers tussen Een Hart voor Limburg en UNIZO Limburg. Een structureel partnerschap tussen beiden is dan ook een logisch gevolg. Om het steunfonds te spijzen, engageert UNIZO Limburg zich om 1 euro van elke inschrijving aan een betalend ondernemersevenement door te storten aan Een Hart voor Limburg. Daarbij schenkt de werkgeversorganisatie retroactief het bedrag van 2019, goed voor 7.500 euro. “Een zeer welkome schenking, zeker nu we door de coronacrisis heel wat andere inkomsten zien wegvallen”, vertelt Kristie Deckers van Een Hart voor Limburg. 

Als Limburgs Streekfonds streeft een Hart voor Limburg ernaar om ook de meest kwetsbare kinderen en jongeren in onze provincie alle kansen te geven om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. “We willen een veilige haven mogelijk maken voor de vele kinderen en jongeren die nog steeds de aansluiting met de huidige maatschappij missen”, aldus Kristie Deckers van Een Hart voor Limburg. “Want kind zijn, jong zijn en ontdekken hoe de wereld in elkaar zit, is een boeiende en spannende tocht. Maar voor maatschappelijk kwetsbare kinderen is de realiteit vaak bikkelhard. Specifiek voor hen wil Een Hart voor Limburg in de bres springen, zodat we hen in het complexe samenspel tussen onderwijs, zorg en de thuissituatie alle kansen geven. Om erbij te horen. En vooral om gelukkiger, evenwichtiger en sterker in het leven te staan.”

Een (soms) onzichtbare problematiek

Jaarlijks financiert Een Hart voor Limburg projecten van verschillende instellingen en organisaties die gericht zijn naar kinderen en jongeren met een mentale of fysieke beperking, met gedrags- of leerstoornissen of die in kansarmoede opgroeien. “Belangrijk daarbij is om te beseffen dat deze problematiek niet altijd zichtbaar is voor iedereen, maar ze er wel degelijk is”, benadrukt Kristie Deckers. “Sinds 2004 financierden we in Limburg al ruim 600 projecten, goed voor een totaalbedrag van 3.409.734 miljoen euro.”

UNIZO Limburg is op haar beurt blij dat ze structureel kan bijdragen aan zo’n inhoudelijk mooie maatschappelijke projecten. “Kinderen en jongeren zijn onze toekomst, ze zijn onze volgende generatie werkgevers en werknemers. En die moeten we koesteren”, stelt Bart Lodewyckx. “

Een Hart voor Limburg

Zowel bedrijven als particulieren kunnen Een Hart voor Limburg steunen op verschillende manieren. Wil je meer informatie, neem dan een kijkje op ehvl.be of contacteer ons via info@ehvl.be of op 011/878 599. 

Meer informatie
Een Hart voor Limburg 
Kristie Deckers 
kristie.deckers@eenhartvoorlimburg.be 
M. 0473 58 27 85

UNIZO Limburg 
Ingrid Nenczl
ingrid.nenczl@unizo.be 
M. 0472 69 83 59