Van kluis tot fornuis: Hasselts bankgebouw wordt restaurant Brousse

Als chef-kok heeft hij al vele watertjes doorzwommen, maar toch is de start van een nieuw gastronomisch restaurant opnieuw een bloedstollend startersavontuur voor Kevin Bonanno. Brousse, zoals zijn nieuwe zaak in Hasselt heet, bestaat uit een uniek concept waarbij alle gasten gezellig met elkaar kunnen keuvelen.

Kevin Bonanno is een klassiek getrainde chef die zijn talenten al van jongs af aan inzet als ondernemer. Enkele jaren geleden groeide zijn restaurant Le 5ième in Zutendaal op korte tijd uit tot een referentie in de Limburgse gastronomie. Daarna zette hij onder dezelfde naam een succesvolle cateringservice op, zowel voor afhaal als levering aan events en private dining. Ondertussen startte hij als chef het toprestaurant Akko op in Martin’s Rentmeesterij. Maar nu begint hij aan een nieuw avontuur aan de Kunstlaan in Hasselt, waar enkele weken geleden zijn zaak Brousse de deuren heeft geopend.

“Tijdens de sluiting van de horeca omwille van corona, en nu tijdens de eindejaarsperiode, draait onze afhaalservice op volle toeren”, vertelt Kevin. “Het afhalen van culinair hoogstaande creaties aan schappelijke prijzen is goed ingeburgerd geraakt. Het is dan ook een dienstverlening die ik met veel enthousiasme ga blijven doen. Maar toch kriebelde het om daarnaast opnieuw een restaurant te gaan runnen. Daarvoor was het wachten op de juiste opportuniteit. En dat is Brousse geworden.”

Het restaurant was tot voor kort een filiaal van BNP Paribas Fortis, gelegen tegenover het Cultureel Centrum van Hasselt. Het totale complex werd gekocht en helemaal verbouwd door architectenbureau UAUcollectiv, dat zelf op de bovenste verdiepingen zijn intrek heeft genomen. Met een kunstgalerij op de eerste étage, en restaurant Brousse op het gelijkvloers, is de invulling nu compleet.

“We hebben lang nagedacht over een formule om de ‘beleving’, waar zoveel horecaklanten vandaag naar hunkeren, zo sterk mogelijk naar voor te brengen”, vertelt Kevin. “De basis blijft natuurlijk het hoge culinaire niveau dat we nastreven met creatieve en verfijnde gerechten. De sfeer wordt gecreëerd door de indeling van de ruimtes met tafels in alle formaten en hoogtes. Gasten kunnen met hun gezelschap informeel dineren aan een hoge tafel, of aanschuiven aan een groter geheel, en vrijblijvend de interactie aangaan met andere klanten. Aan de chef’s table en in de voormalige kluis in de kelder, creëren we bovendien nog een totaal andere restaurantervaring. Bijzonder is ook de ‘apertivo’, een afterwork-drink met gratis hapjes die elke vrijdag vanaf 17 uur op de kalender staat. Geen stijfdeftig of formeel gedoe, gewoon genieten in tof gezelschap: dat is wat je in de Brousse kunt doen!”

www.brousse.be