Verleidelijke kapitein

Waar zijn onze arbeidskrachten naartoe? Waar zitten die werkzoekenden? Het zijn vragen waarmee we dagelijks geconfronteerd worden. Onze arbeidsmarkt staat duidelijk in brand. Net op een moment dat we uit een crisis komen en de ondernemersgoesting historisch hoog staat, raken veel vacatures niet ingevuld.
 
We riepen de overheid eerder al op om een grote arbeidsmarkthervorming door te voeren en meer mensen aan het werk te krijgen. Maar ook bij u als ondernemer ligt een grote uitdaging: het juiste talent aan boord halen én houden. En dat doet u vandaag door een aantrekkelijke werkgever te zijn, met een aanpak op maat van uw medewerkers.
 
Dat vraagt dus om veel meer dan het correct en tijdig uitbetalen van lonen. Daarom hebben wij bij UNIZO Limburg de voorbije maanden drie ervaren hr-adviseurs aangeworven*: Nele, Ilse & Hendrika. Met een duidelijke missie: Limburgse ondernemers helpen met het uitstippelen van hun personeelsbeleid. Waar zijn er knelpunten? En op welke vlakken is er verbetering mogelijk?
 
Onze hr-adviseurs onderzoeken uw personeelsaanpak van kop tot teen en gieten hun advies in een actieplan. Enerzijds gestoeld op hun eigen ervaring, anderzijds in samenwerking met een netwerk van collega’s en partners. Wat dit kost? Heel simpel: helemaal niets voor onze leden. Maak er dus gebruik van!
 
Want of u dat nu graag hoort of niet: vroeger koos u uw medewerkers. Maar vandaag is het omgekeerd en kiezen medewerkers of ze (nog) voor u willen werken. Wie het juiste talent aan boord wil halen of houden, zal dus een schoon schip moeten hebben en een verleidelijke kapitein moeten zijn. En wij helpen u graag.
Klik hier voor meer info of een vrijblijvend gesprek.
 

Bart Lodewyckx, Gedelegeerd bestuurder UNIZO Limburg

reageer

_________________________________

* In het kader van het project Elk talent aan Boord (ETAB), in opdracht van Hilde Crevits, Viceminister-president & Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie & Landbouw.