"We kregen een houvast om beslissingen te nemen"

Wanneer ben je klaar om je eigen zaak te starten? Vaak is het gewoon een kwestie van de sprong te wagen, en die sprong heeft Ans Vanheusden van ABA HR Services ook aangedurfd. Ze koos ervoor om het één-op-éénbegeleidinsgtraject starten bij UNIZO te volgen.

“Ik voelde UNIZO altijd aan als een toegankelijke, persoonlijke organisatie. Die verwachting werd helemaal ingelost”, vertelt Ans, zaakvoerster van ABA HR Services (vooraan de foto). 

Ans Vanheusden bouwde bij diverse bedrijven in de uitzendsector expertise op. Tot de ondernemersmicrobe begon te kriebelen. De enige vraag die ze zich stelde: ‘Wanneer zet ik die stap naar zelfstandig ondernemen?’. Na de geboorte van haar dochtertje zocht ze nieuwe werkopportuniteiten en ging ze de uitdaging aan.

Mijn concept had ik duidelijk voor ogen: werving en selectie van hoge technische profielen, gecombineerd met de creatie van meerwaarde voor zowel bedrijven als professionals om zo tot een ideale match te komen”, vertelt Ans. “Waar ik wel nog sturing bij nodig had, was het businessplan.”

"Een businessplan geeft inzicht in je ideeën en plaatst een aantal zaken in een ander perspectief."

Het businessplan: een zure appel, maar essentieel voor de gezondheid

In het starterstraject begeleidt UNIZO Limburg allerhande starters: zij die van hun bijberoep hun hoofdberoep willen maken of zij die werkelijk van een blanco blad starten. Gedreven ondernemers zoals Ans die weten waar ze naartoe willen, maar nog een duwtje in de rug nodig hebben om de eindsprint naar een eigen zaak in te zetten.

Samen met de ondernemer voeren we een haalbaarheidsstudie uit en werken we aan het businessplan. Dat doen we op maat”, legt Wendy Van Essen, ondernemersadviseur bij UNIZO Limburg, uit. “Bij Ans legden we ons eerst toe op het theoretische luik van het businessplan om nadien naar de praktijk over te gaan: het verplicht neerschrijven van het businessplan. Vaak een zure appel voor ondernemers, maar het geeft hen vaak de spreekwoordelijke schop onder de kont om effectief van start te gaan.”

“Een absolute meerwaarde”, meent Ans. “Je krijgt zo meer inzicht in je ideeën en plaatst een aantal zaken in een ander perspectief. Vandaag biedt dat businessplan nog steeds een houvast om beslissingen te nemen. Het is de basis van een gezonde en duurzame opstart.”

Blijvende ondersteuning

De kersverse onderneming maakte al snel een flinke doorstart en realiseerde een samenwerking met Faresa, een psychologisch centrum waar Ans de afdeling loopbaanbegeleiding en outplacement ondersteunt. “Zelfs na het traject kan ik nog steeds bij Wendy terecht met vragen en advies. Dat klankbord geeft mij vertrouwen als ondernemer.”

Heb jij ook plannen om je eigen bedrijf op te bouwen? Start dan met een stevig fundament. Het traject Starten geeft je alvast de nodige bouwmaterialen.

Boost je start!

Partnership met VLAIO: Samen voor sterk, ambitieus ondernemen Logo VLAIO en UNIZO

Vlaanderen mag best wat ambitieuzer zijn als het aankomt op ondernemerschap. We hebben nood aan meer starters, meer blijvers en meer groeiers.  Daarom wil Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) projecten op stapel zetten die ondernemers aanzetten tot, ondersteunen of begeleiden bij het ondernemen. Met de VLAIO partners bundelen we onze krachten en middelen. UNIZO maakt deel uit van een netwerk van initiatieven waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Samen gaan we voor #sterkondernemen!

Meer over: Begeleidingen