Yontec wint Limburgse UNIZO KMO Laureaat 2016-2017

Het bedrijf Yontec uit Hasselt, dat op projectbasis onderhoudswerken uitvoert aan machines van industriële klanten, is donderdag 6 oktober bekroond tot "UNIZO KMO Laureaat Limburg 2016-2017".

Yontec

Het bedrijf van ondernemer Davy Jonckers volgt familieonderneming Impermo uit Sint-Truiden op. UNIZO Limburg reikt deze tweejaarlijkse erkenning uit aan een KMO die zich onderscheidt op vlak van de belangrijkste domeinen van de bedrijfsvoering, waaronder ondernemingszin, personeelsbeleid, financieel beleid, innovatie en marketing & communicatie.

"Dit is een bekroning op ons werk. Ik ben vooral heel blij voor ons team, dat er elke dag voor 200% voor gaat. Iedereen trekt bij Yontec aan hetzelfde zeel: de technici, regiomanagers, backofficemedewerkers en de bedrijfsleiders", zegt Davy Jonckers, gedelegeerd bestuurder van Yontec.

Yontec is een snelgroeiend bedrijf met 145 volledig uitgeruste technici, die in staan voor het functioneren van machineparken in bedrijven. In de periode 2014-2015 hebben ook heel wat ex-werknemers van Ford Genk of een van de toeleveranciers een nieuwe toekomst gevonden bij Yontec. "In totaal zijn hebben we bewust 27 ex-medewerkers van de autofabrieken aangeworven", zegt Jonckers.

Yontec haalde het van Adsolut, een softwareleverancier uit Diepenbeek  en Vandereyt Houtskeletbouw uit Zonhoven. Adsolut, het bedrijf van Marc Mommen, is vooral bezig met verschillende tools om de administratie te vereenvoudigen. Bij Vandereyt Houtskeletbouw is Martin Vanderyt samen met zijn zonen al veel jaren actief in de woningbouw op basis van houtstructuur.

Met deze prijs is Yontec de Limburgse kandidaat die op donderdag 17 november meedingt naar de Vlaamse KMO Laureaat 2016-2017. Het bedrijf van Davy Jonckers neemt het dan op tegen de winnaars van de andere provincies.

Limburg is een echte KMO-provincie

“Limburg is een echte KMO-provincie. De cijfers spreken voor zich: 95 procent van de ondernemingen in Limburg is een KMO. Ze zijn met andere woorden letterlijk de draaischijf van onze economie. KMO’s verdienen dus de nodige erkenning. En ook dat beogen we met deze KMO Laureaat. We willen deze vorm van zelfstandig ondernemen, stimuleren en inspireren”, zegt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg.

UgenTec meest Beloftevolle KMO

Voor de tweede keer heeft UNIZO Limburg ook de meest Beloftevolle KMO verkozen. Omdat niet elk bedrijf dat uitblinkt al vele jaren actief is of over een uitgebreid personeelsbestand beschikt, is deze tweede categorie in het leven geroepen. “De prijs voor de Beloftevolle KMO gaat naar een onderneming die uitmuntende prestaties kan voorleggen en een groot potentieel wordt toegedicht om op termijn uit te groeien tot een sterkhouder van de Limburgse economie”, zegt Bart Lodewyckx.

De prijs voor meest Beloftevolle KMO gaat naar Ugentec van de ondernemers Wouter Uten en Tom Martens. Ugentec ontwikkelt software om DNA te analyseren.

Meer weten? Contacteer UNIZO-Limburg persverantwoordelijke Sergio Destino
T 011/26 30 13 - M 0473/49 08 32 - E-mail: sergio.destino@unizo.be