ONTCIJFER JE CIJFERS

Ontcijfer je Cijfers

De coronacrisis heeft dit nog maar eens uitvergroot: kmo’s met onderliggende aandoeningen werden in de financiële triage vaak niet eens meer geholpen. Het erge is, dat sommige ondernemers er pas mee geconfronteerd werden toen het eenmaal te laat was. Een hele harde manier van financiële bewustwording en niet echt bevorderend voor je ondernemersmoraal. Terwijl je die op dat moment net keihard nodig hebt. 

Het traject 'Ontcijfer je Cijfers' is erop gericht om jou als kmo-ondernemer meer financieel inzicht te geven, zodat je met meer houvast op de toekomst kunt ondernemen. Financieel inzicht is een strategisch wapen: hoe beter je dit begrijpt, hoe beter je als bedrijf en als ondernemer wordt.

Dit gaat niet over 'balans lezen' of 'belastingen besparen'. Dit gaat over goed begrijpen welke financiële parameters je in het oog moet houden als ondernemer, wat die parameters betekenen en hoe je ze kan verbeteren. 

Om uiteindelijk te kunnen zeggen, ik ben goed bezig en ik heb houvast op mijn cijfers. Ik weet waar ik kansen zie. Ik weet waar ik uit kom als ik zo verder doe. En tot wanneer ik toekom? 

UNIZO Limburg zette daarom dit traject op met de steun van Provincie Limburg, Syntra-Limburg en de LRM.  Cynex zorgde voor de inhoudelijke invulling en praktische handvaten om er zelf mee aan de slag te gaan.

Als ondernemer maak je zelf een keuze uit:

  1. Persoonlijk advies & begeleiding via 'Financieel inzicht'
  2. Vier inhoudelijke sessies in kleine groep via het 'OndernemersForum Ontcijfer je Cijfers'
  3. Online via video via het 'e-learning platform' 
  4. Cashflowbegeleiding voor 10 Hasseltse kmo's

Bekijk ook het aanbod van onze partners LRM en Syntra-Limburg.

1. PERSOONLIJK ADVIES & BEGELEIDING

Ben je een ondernemer die inzicht wil krijgen in je financiën om vervolgens je bedrijfsvoering te optimaliseren? Ben je op zoek naar kapitaal voor de start of uitbreiding van je bedrijf? Teken dan in voor het traject 'Financieel inzicht'.

Naar persoonlijk advies

2. VIER INHOUDELIJKE SESSIES

Stel je regelmatig vast dat je de financiën in je vennootschap te weinig onder controle hebt? Verloopt het gesprek met jouw boekhouder of bankier soms moeizaam? En wat doe je met de winst in jouw vennootschap? Tal van vragen waarop je tijdens deze sessies een antwoord krijgt.

Naar de sessies

3. ONLINE INZICHTEN VIA VIDEO

Op je eigen tempo de financiele begrippen bestuderen aan de hand van video, voorbeelden en oefeningen die je op je eigen cijfers kunt toepassen. Maak je login aan op het videoplatform en start.

Naar het videoplatform

Ontcijfer je Cijfers

4. CASHFLOWBEGELEIDING VOOR 10 HASSELTSE KMO's

Ben je een kmo-ondernemer die meer inzicht wil in zijn kasstromen? Stel je dan kandidaat voor één van de tien kosteloze begeleidingen die focussen op jouw dagelijkse geldstroom, een project i.s.m. Stad Hasselt.

Meer info

PARTNERAANBOD
Zoek je bedrijfsfinanciering?

Elke ondernemer met een beloftevol investeringsproject met impact op Limburg kan contact opnemen met LRM om een financieringsoplossing te bekomen. Tijdens een eerste kennismakingsgesprek stelt u de onderneming en het project voor. Na intern overleg neemt LRM een principieel standpunt in. Is dat positief? Dan start de detailanalyse.

Naar het aanbod

PARTNERAANBOD:
Een mix van opleidingsformules

Ter ondersteuning van het begeleidingsaanbod van UNIZO hebben we bij SYNTRA Limburg een aantal kortlopende opleidingen uit ons aanbod geselecteerd. Het aanbod bevat een mix van opleidingsformules met

- Financial Basics: korte learning snacks, die je (zelfstandig) online kan doorlopen
opleidingen voor starters in hoofd- of bijberoep in een blended formule met e-content en een virtual classroom (interactieve les op afstand)
praktische snelcursussen in de vorm van live streams en lessen op de campus.

Als smaakmaker bieden we alvast het eerste hoofdstuk van de e-cursus “Opstellen van een financieel plan” gratis aan. 

Meer info op onze website