UNIZO Tessenderlo

Maak op deze pagina kennis met UNIZO Tessenderlo. Het zijn de zelfstandige ondernemers zelf die onze krachtige ondernemersverenigingen sturen. Zij komen op voor de belangen van elke ondernemer. Wie zijn de bestuurders, hun volgende activiteiten, ondernemersnieuws en lokale dossiers?

Vragen aan UNIZO Tessenderlo?

Volgende persoon kan jou verder helpen:

In de kijker

Wil jij deel uitmaken van het grootste ondernemersnetwerk?

Wil jij deel uitmaken van het grootste ondernemersnetwerk?

Wil je deelnemen aan opleidingen, netwerkactiviteiten of bedrijfsbezoeken in de regio? Met de gedachte dat contacten ook steeds contracten kunnen worden. Sluit je nu aan bij UNIZO, het grootste ondernemersnetwerk in jouw buurt en krijg een antwoord op al jouw ondernemersvragen.

UNIZO lanceert het Winkelhierlied

Om alle klanten te bedanken die de voorbije periode de weg (terug)vonden naar de winkelhier en lokaal hun aankopen deden, brengt UNIZO samen met Ronny Mosuse het Winkelhierlied uit. Maar ook om de winkelhiers zelf te bedanken, om altijd klaar te staan voor hun klanten. 

UNIZO Tessenderlo kiest nieuwe voorzitter

Op 1 januari 2022 wordt de Looise Nina Flamant de nieuwe voorzitster van ondernemersvereniging UNIZO Tessenderlo.

Zij neemt hiermee de fakkel over van Gie Reynders die zich jarenlang heeft ingezet voor het lokaal ondernemen en de plaatselijke UNIZO-werking en activiteiten coördineerde.

Nina is 31, echtgenote van Jan en mama van Renée.

Samen met haar moeder Marleen Beckers is de nieuwe UNIZO-voorzitster ook zaakvoerster van Optiek Beckers in de Neerstraat. Opmerkelijk is dat de appel hier niet ver van de boom valt, want mama Marleen was in de nadagen van het plaatselijke N.C.M.V. eind jaren ’90 eveneens een actief bestuurslid.

Het N.C.M.V. (Nationaal Christelijk Middenstands Verbond) was tot de eeuwwisseling de voorloper van wat sedertdien als UNIZO bekend is.

Ervaren bestuursteam

“Ik was zeer vereerd toen het voltallige UNIZO-bestuur mij de vraag stelde om vanaf nieuwjaar de voorzittersfakkel over te nemen.

We hebben met de ganse ploeg de taken verdeeld zodat niet alles nu alleen in mijn rugzak terecht komt. Ik ben er helemaal gerust in want de huidige bestuursploeg heeft heel wat ervaring met het organiseren van activiteiten en infosessies. Maar vooral met het opkomen voor de belangen van onze leden. En er vertrekt ook niemand uit de huidige ploeg.

Uittredend boegbeeld Gie Reynders zal zich in de toekomst hoofdzakelijk bezighouden met het behartigen van onze ondernemersbelangen bij de stakeholders. Hij krijgt van de ganse bestuursploeg hiervoor ook een onbeperkt mandaat.”

Creatieve ondernemers gezocht

“We gaan ook proberen om onze bestuursploeg verder uit te breiden met jonge, dynamische en enthousiaste Looise ondernemers.

Op die manier willen wij onze verschillende doelgroepen (winkeliers, KMO’s, vrije beroepers, diensten en freelancers) in de toekomst meer samenbrengen op netwerkevents en andere plaatselijke activiteiten.

We zijn daarom steeds op zoek naar creatieve zielen en ideeën om ons hierbij te helpen. “

Tessenderlo-Ham 2.0

“Ook de intergemeentelijke fusie met Ham gaat bij ons niet onopgemerkt voorbij. Zo plannen we in het voorjaar al een gezamenlijke bijeenkomst met beide UNIZO-besturen om te zien waar een nauwere samenwerking mogelijk is. Ongetwijfeld is de nodige chemie aanwezig.

Reeds vele jaren werkt UNIZO Tessenderlo bij het programma-aanbod van bedrijfsbezoeken en info-avonden al samen met Bart Wijckmans en zijn bestuursploeg van UNIZO Ham. Deze vruchtbare samenwerking bestaat trouwens ook al jaren bij de OndernemersClub Tessenderlo-Ham.

De wereld van de ondernemers is dus bij deze samenwerkingen altijd al een voorloper geweest.”

Vrouwen aan de macht

Opmerkelijk is dat heel wat strategische functies in Looi in de toekomst ingevuld zullen worden door dames: eerst was er de opvolging van Peter Meert als ambtenaar lokale economie, promotie en evenementen door Sara Steurs. En vanaf nieuwjaar zal ook de burgemeesterssjerp overgaan van Fons Verwimp naar partijgenote Karolien Eens.

“Ik hoop zo vlug mogelijk na nieuwjaar met de nieuwe burgemeester rond tafel te kunnen zitten. Wellicht zal zij ook de domeinen lokale economie, industrie en tewerkstelling onder haar bevoegdheden hebben en daarom zal een regelmatig overleg aangewezen zijn. Zoals dat ook altijd met de vorige burgemeester en schepenen in een heel goede verstandhouding is geweest.

Zo hoop ik het dossier rond mobiliteit in winkeldorp Tessenderlo en een vlotte bereikbaarheid van onze winkeliers voor de klanten in ons voordeel te kunnen bepleiten.

Dit is niet alleen een wens, het is zelfs levensnoodzakelijk! “

“Wie nu getriggerd is om samen met ons na te denken, ideeën te spuien en verder mee werk wil maken van een ondernemend Tessenderlo, kan mij altijd contacteren:

nina@optiekbeckers.be

Nieuws & realisaties van UNIZO Tessenderlo

 

Naar goede gewoonte en gelukkig kon het weer! De aftrap van het weekend van de klant werd gegeven met een lekker ontbijt. Nina...

 

Wandelen verfrist de geest en netwerken brengt de geest in actie. Die twee gecombineerd zorgde voor een leuke zomeravond in Gerhagen. Onder de...

Overzicht bestuurders

Nina Flamant

Functie(s): 
 • Voorzitter
 • Bestuurder
Optiek Beckers
013 66 66 25
Neerstraat
31
3980 TESSENDERLO

Wendy Vandeput

Functie(s): 
 • Bestuurder
 • Ledenwerving
UNIZO Limburg
0032 11 26 30 91
Maastrichtersteenweg
254 3
3500 HASSELT

Ingrid Vliegen

Functie(s): 
 • Secretaris
 • Plaatsvervanger GECORO TESSENDERLO
Belfius Bank Tessenderlo
013 35 97 00
Fonteinstraat
8
3980 TESSENDERLO

Gie Reynders

Functie(s): 
 • Webmaster
 • Bestuurder
 • Effectieve vertegenwoordiger Lok. Econ. TESSENDERLO
 • Ledenwerving
 • Weekend van de klant
Belfius Bank Tessenderlo
0032 477 13 87 50
Schoterweg
113
3980 TESSENDERLO

Maarten Bonhomme

Functie(s): 
 • Bestuurder
Archi-Tuin
013 66 14 07
Hulsterweg
124
3980 TESSENDERLO

Theo Macours

Functie(s): 
 • Bestuurder
 • Effectieve vertegenwoordiger GECORO TESSENDERLO
Advocaten Legalis
013 67 12 01
Eersels
56
3980 TESSENDERLO

Sabine Poels

Functie(s): 
 • Bestuurder
Bervoets
013 66 72 46
Industrieweg
23
3980 TESSENDERLO
UNIZO Tessenderlo
Neerstraat 31
3980TESSENDERLO

Ben jij een geëngageerde ondernemer?

Via onze ondernemersverenigingen maak je het verschil voor de lokale economie en heb je impact op het beleid. Je komt terecht in een hechte groep van zelfstandige ondernemers en maakt meteen deel uit van de UNIZO-organisatie.

Maak deel uit van ons netwerk

Als UNIZO-lid kan je van alle netwerkvoordelen gebruik maken. Om evidente redenen (koken kost geld...) kan je van deze voordelen enkel gebruik maken als UNIZO-lid - registreer je daarom dus zeker op deze site mét je lidnummer. (Tip: ben je starter? Geniet dan zes maanden gratis van het lidmaatschap.)

 • Ondernemen doe je niet alleen, je bent welkom in de grootste ondernemerscommunity van Vlaanderen en je sluit je aan bij 110 000 andere ondernemers
 • Geniet van talloze ledenvoordelen zoals begeleidingstrajecten die je business een boost geven, juridische bijstand of korting bij diverse partners.
 • Wij verdedigen elke dag jouw noden en belangen. Daarom is jouw steun als lid extra belangrijk. Zo kunnen we onze slagkracht vergroten en met onze vuisten op ministeriële tafels slaan.
 • We zijn er voor je! Bel ons op de ondernemerslijn via 02 21 22 678 en krijg (meteen) een antwoord op al je ondernemersvragen.

Lid worden