UNIZO Tessenderlo

Maak op deze pagina kennis met UNIZO Tessenderlo. Het zijn de zelfstandige ondernemers zelf die onze krachtige ondernemersverenigingen sturen. Zij komen op voor de belangen van elke ondernemer. Wie zijn de bestuurders, hun volgende activiteiten, ondernemersnieuws en lokale dossiers?

Vragen aan UNIZO Tessenderlo?

Volgende persoon kan jou verder helpen:

Activiteiten van UNIZO Tessenderlo

01 okt 2022

UNIZO Tessenderlo - After Work drink - Weekend van de Klant

Tessenderlo / Netwerkactiviteit
Gezellige After Work drink ter afsluiting van de eerste dag van het Weekend van de Klant

In de kijker

Nog geen lid? Kom thuis bij het grootste ondernemersnetwerk!

Nog geen lid? Kom thuis bij het grootste ondernemersnetwerk!

Elke dag opnieuw kiezen ondernemers zoals jij voor UNIZO. En daar hebben ze heel goede redenen voor. Want lid worden van UNIZO voelt als thuiskomen. Je wordt omarmd door een team dat naar jou luistert en je op alle fronten helpt te scoren. Je krijgt er een pak concrete voordelen bovenop. En we brengen je in contact met duizenden andere ondernemers. Bovendien verdedigen we jouw belangen op alle niveaus, tot in de Wetstraat.

Overtuigd? Gun jezelf vandaag nog een toegangsticket tot het strafste ondernemersnetwerk van Vlaanderen en Brussel en wij gaan meteen voor je aan de slag. Je bijdrage is uiteraard volledig fiscaal aftrekbaar.

UNIZO voor U in 2022

UNIZO versterkt ondernemers.
Want wie risico neemt en op het einde van de maand zelf voor zijn centen zorgt, verdient een partner die de beste ondersteuning en verdediging biedt. 

Een overzicht van de UNIZO-medewerkers die zich elke dag vol enthousiasme voor Limburgse ondernemers inzetten, ontdek je op deze pagina. En hier vind je een terugblik naar alles wat we deden om ondernemers te helpen in 2021, samen met de ambities die we onszelf in 2022 stellen om ondernemers te ondersteunen én te verdedigen. 

Ondernemende groeten
Bart Lodewyckx - gedelegeerd bestuurder - UNIZO Limburg

UNIZO Tessenderlo kiest nieuwe voorzitter

Op 1 januari 2022 wordt de Looise Nina Flamant de nieuwe voorzitster van ondernemersvereniging UNIZO Tessenderlo.

Zij neemt hiermee de fakkel over van Gie Reynders die zich jarenlang heeft ingezet voor het lokaal ondernemen en de plaatselijke UNIZO-werking en activiteiten coördineerde.

Nina is 31, echtgenote van Jan en mama van Renée.

Samen met haar moeder Marleen Beckers is de nieuwe UNIZO-voorzitster ook zaakvoerster van Optiek Beckers in de Neerstraat. Opmerkelijk is dat de appel hier niet ver van de boom valt, want mama Marleen was in de nadagen van het plaatselijke N.C.M.V. eind jaren ’90 eveneens een actief bestuurslid.

Het N.C.M.V. (Nationaal Christelijk Middenstands Verbond) was tot de eeuwwisseling de voorloper van wat sedertdien als UNIZO bekend is.

Ervaren bestuursteam

“Ik was zeer vereerd toen het voltallige UNIZO-bestuur mij de vraag stelde om vanaf nieuwjaar de voorzittersfakkel over te nemen.

We hebben met de ganse ploeg de taken verdeeld zodat niet alles nu alleen in mijn rugzak terecht komt. Ik ben er helemaal gerust in want de huidige bestuursploeg heeft heel wat ervaring met het organiseren van activiteiten en infosessies. Maar vooral met het opkomen voor de belangen van onze leden. En er vertrekt ook niemand uit de huidige ploeg.

Uittredend boegbeeld Gie Reynders zal zich in de toekomst hoofdzakelijk bezighouden met het behartigen van onze ondernemersbelangen bij de stakeholders. Hij krijgt van de ganse bestuursploeg hiervoor ook een onbeperkt mandaat.”

Creatieve ondernemers gezocht

“We gaan ook proberen om onze bestuursploeg verder uit te breiden met jonge, dynamische en enthousiaste Looise ondernemers.

Op die manier willen wij onze verschillende doelgroepen (winkeliers, KMO’s, vrije beroepers, diensten en freelancers) in de toekomst meer samenbrengen op netwerkevents en andere plaatselijke activiteiten.

We zijn daarom steeds op zoek naar creatieve zielen en ideeën om ons hierbij te helpen. “

Tessenderlo-Ham 2.0

“Ook de intergemeentelijke fusie met Ham gaat bij ons niet onopgemerkt voorbij. Zo plannen we in het voorjaar al een gezamenlijke bijeenkomst met beide UNIZO-besturen om te zien waar een nauwere samenwerking mogelijk is. Ongetwijfeld is de nodige chemie aanwezig.

Reeds vele jaren werkt UNIZO Tessenderlo bij het programma-aanbod van bedrijfsbezoeken en info-avonden al samen met Bart Wijckmans en zijn bestuursploeg van UNIZO Ham. Deze vruchtbare samenwerking bestaat trouwens ook al jaren bij de OndernemersClub Tessenderlo-Ham.

De wereld van de ondernemers is dus bij deze samenwerkingen altijd al een voorloper geweest.”

Vrouwen aan de macht

Opmerkelijk is dat heel wat strategische functies in Looi in de toekomst ingevuld zullen worden door dames: eerst was er de opvolging van Peter Meert als ambtenaar lokale economie, promotie en evenementen door Sara Steurs. En vanaf nieuwjaar zal ook de burgemeesterssjerp overgaan van Fons Verwimp naar partijgenote Karolien Eens.

“Ik hoop zo vlug mogelijk na nieuwjaar met de nieuwe burgemeester rond tafel te kunnen zitten. Wellicht zal zij ook de domeinen lokale economie, industrie en tewerkstelling onder haar bevoegdheden hebben en daarom zal een regelmatig overleg aangewezen zijn. Zoals dat ook altijd met de vorige burgemeester en schepenen in een heel goede verstandhouding is geweest.

Zo hoop ik het dossier rond mobiliteit in winkeldorp Tessenderlo en een vlotte bereikbaarheid van onze winkeliers voor de klanten in ons voordeel te kunnen bepleiten.

Dit is niet alleen een wens, het is zelfs levensnoodzakelijk! “

“Wie nu getriggerd is om samen met ons na te denken, ideeën te spuien en verder mee werk wil maken van een ondernemend Tessenderlo, kan mij altijd contacteren:

nina@optiekbeckers.be

Nieuws & realisaties van UNIZO Tessenderlo

 

Vandaag is de wereld één grote marktplaats waar digitaliteit en sociale media een belangrijke stempel zetten. Daarbij moet de verkoper meer dan ooit...

 

UNIZO-ondernemers speeddaten met het Loois gemeentebestuur. Onbekend maakt onbemind, denken ze bij UNIZO Tessenderlo en daarom werden de Looise ondernemers en het gemeentebestuur...

 

Van links naar rechts op de foto: voorzitter UNIZO Tessenderlo Nina Flamant, burgemeester Karolien Eens, coördinator UNIZO Tessenderlo Gie Reynders UNIZO Tessenderlo in...

Overzicht bestuurders

Nina Flamant

Functie(s): 
 • Voorzitter
 • Bestuurder
Optiek Beckers
0473 44 67 22
Neerstraat
31
3980 TESSENDERLO

Wendy Vandeput

Functie(s): 
 • Bestuurder
 • Ledenwerving
UNIZO Limburg
0478 36 64 42
Maastrichtersteenweg
254 3
3500 HASSELT

Ingrid Vliegen

Functie(s): 
 • Secretaris
 • Plaatsvervanger GECORO TESSENDERLO
Belfius Bank Tessenderlo
0476 36 85 29
Fonteinstraat
8
3980 TESSENDERLO

Gie Reynders

Functie(s): 
 • Webmaster
 • Bestuurder
 • Effectieve vertegenwoordiger Lok. Econ. TESSENDERLO
 • Ledenwerving
 • Weekend van de klant
Belfius Bank Tessenderlo
0477 13 87 50
Schoterweg
113
3980 TESSENDERLO

Maarten Bonhomme

Functie(s): 
 • Bestuurder
Archi-Tuin
0478 45 00 48
Hulsterweg
124
3980 TESSENDERLO

Theo Macours

Functie(s): 
 • Bestuurder
 • Effectieve vertegenwoordiger GECORO TESSENDERLO
Advocaten Legalis
0477 31 55 76
Eersels
56
3980 TESSENDERLO

Sabine Poels

Functie(s): 
 • Bestuurder
Bervoets
0496 50 92 99
Industrieweg
23
3980 TESSENDERLO

Samy Coenen

Functie(s): 
 • Bestuurder
OPC Consulting
0477 61 54 04
Engsbergseweg
175
3980 TESSENDERLO
UNIZO Tessenderlo
Neerstraat 31
3980TESSENDERLO

Ben jij een geëngageerde ondernemer?

Via onze ondernemersverenigingen maak je het verschil voor de lokale economie en heb je impact op het beleid. Je komt terecht in een hechte groep van zelfstandige ondernemers en maakt meteen deel uit van de UNIZO-organisatie.

Maak deel uit van ons netwerk

Als UNIZO-lid kan je van alle netwerkvoordelen gebruik maken. Om evidente redenen (koken kost geld...) kan je van deze voordelen enkel gebruik maken als UNIZO-lid - registreer je daarom dus zeker op deze site mét je lidnummer. (Tip: ben je starter? Geniet dan zes maanden gratis van het lidmaatschap.)

 • Ondernemen doe je niet alleen, je bent welkom in de grootste ondernemerscommunity van Vlaanderen en je sluit je aan bij 110 000 andere ondernemers
 • Geniet van talloze ledenvoordelen zoals begeleidingstrajecten die je business een boost geven, juridische bijstand of korting bij diverse partners.
 • Wij verdedigen elke dag jouw noden en belangen. Daarom is jouw steun als lid extra belangrijk. Zo kunnen we onze slagkracht vergroten en met onze vuisten op ministeriële tafels slaan.
 • We zijn er voor je! Bel ons op de ondernemerslijn via 02 21 22 678 en krijg (meteen) een antwoord op al je ondernemersvragen.

Lid worden