Livia: UNIZO Vrouwelijke Ondernemers

liviaaward

Wie nomineer jij voor de Livia Award en wie als Livia Jong Geweld?

Sinds 2004 reikt UNIZO Limburg de Livia Award uit. Die award lauwert elk jaar een Limburgse onderneemster die een positieve impact heeft op het ondernemerschap en die anderen inspireert en motiveert om elke dag vol passie te ondernemen. Duikt er nu bij jou meteen al een naam van een Limburgse onderneemster op? Of misschien ben je zelf wel een geweldig straffe kandidate? Laat het ons zeker weten via onderstaande knop.

Stel je kandidaat of geef een suggestie

Nieuw: Livia Jong Geweld

Gloednieuw dit jaar is het Livia Jong Geweld. Wat dat precies inhoudt? Wel, het Livia Jong Geweld is een Limburgse onderneemster die:

  • max. 3 jaar geleden opstartte
  • 35 jaar of jonger is
  • voltijds zelfstandige is 
  • de dagelijkse leiding voor de volle 100% in handen heeft (dus geen meewerkende echtgenote)
  • de meerderheid van de aandelen heeft in de vennootschap of waarvan de eenmanszaak op haar naam staat

Ook voor het Livia Jong Geweld zijn alle suggesties welkom! Net zoals bij de suggesties voor de Livia Award, staan wij in voor de opvolging en contacteren wij de onderneemster(s) die jij ons doorspeelt. Twijfel niet en laat ons weten wie volgens jou die prijs voor het Livia Jong Geweld verdient.

Stel je kandidaat of geef een suggestie

Hoe werkt het?

1. Shout-out
Stuur zo snel mogelijk jouw tips voor zowel de Livia Award als het Livia Jong Geweld via dit formulier

2. Opmaak dossier
Wij contacteren alle onderneemsters die voorgedragen zijn met de vraag of ze effectief willen meedingen. 
Diegenen die geïnteresseerd zijn, ontvangen een officieel deelnamedossier van de jury. Dat dossier moet ten laatste op 15 juli 2021 middernacht ingediend worden. Te laat ingediende dossiers tellen niet mee. 

3. Jurering
Een onafhankelijke jury, met Hilde Peerlings als juryvoorzitter, beoordeelt alle inzendingen op volgende elementen: 
dagelijkse leiding - creativiteit - bedrijfsactiviteit (traditioneel of innovatief) - tewerkstelling - personeelscompetentie en diversiteitsbeleid - financiële situatie - communicatie - klantgerichtheid - innoverende acties - efficiënt energiegebruik en milieubeleid.

4. Save the date: bekendmaking op 23 september 2021
Welke onderneemsters zich allemaal inschreven? Dat blijft strikt geheim. Wat we wel graag bekend maken in een spetterende Award-show op 23 september in HANGAR58: welke onderneemster de geschiedenis ingaat als ons allereerste Livia Jong Geweld en welke onderneemster onderstaand rijtje van Livia Award-winnaressen mag vervoegen. 

De winnaressen van de Livia Award:

2019: Kristien Maris, Optiek Kristien - 2018: Sandra Deraeve, Encon - 2017: Marion Van Zon, Horeca Van Zon - 2016: Kim Vaessen, Climatrix - 2015: Karine Valy, La Bottega - 2014: Els Rogiers, Dierenartsenpraktijk Hulsterheide - 2013: Hilde Peerlings, Hilde Peerlings Consultancy - 2012: Danielle Wauters, Nijst Natuursteen - 2011: Hilde Rutten, Berghoff Belgium - 2010: Nicole Reyskens, Burocad - thans BienVINUE - 2009: Nicole Janssen, Nicole Janssen Vastgoed - 2008: Birgit Monard, Monard Pro Vino - 2007: Grete Remen, Damhert - 2006: Miet Loix, Entelec - 2005: Phara de Aguirre, VRT 

Over Livia

Eeuwig inspirerend, immer ambitieus. Met Livia - een bijzondere naam die teruggaat tot het Imperium Romanum - enthousiasmeren we (Limburgse) onderneemsters om groots te dromen, en het vervolgens ook te doen. Want wij zijn ervan overtuigd dat in elke eigenaar-onderneemster een stukje Livia zit. In de vorm van een trouwe adviseur, als visionair rolmodel, als straffe vrouw. Of misschien wel alle drie. 

UNIZO Limburg geeft dan ook met veel trots via het Livia-netwerk een podium aan vrouwelijk ondernemerschap. Livia informeert en inspireert je. Het vergroot je zakelijk netwerk en laat je openhartig ervaringen uitwisselen met gelijkgestemden. En wellicht ook met onderneemsters die een totaal ander licht op de zaak werpen. 

Tegelijk is het onze ambitie om zoals de historische figuur Livia samen met jou ondernemersgeschiedenis te schrijven. Want net als UNIZO Limburg streeft ook het Livia-netwerk ernaar om als een onmisbare partner aan de zijde te staan van straffe freelancers, energieke lokale onderneemsters en krachtige kmo-bedrijfsleiders, en iedereen daartussenin. 

De naam ‘Livia’

Livia is een jong netwerk met eeuwenoude roots: volgens de geschiedenisboeken was Livia de first lady van het Imperium Romanum. Ze was de echtgenote van keizer Augustus en werd bestempeld als een rolmodel, trouwe adviseur en straffe madam boordevol ambitie

Toeval of niet: dat zijn drie ijzersterke eigenschappen die je perfect kan opdragen aan onderneemsters. De keuze voor ‘Livia’ als naam voor het netwerk van vrouwelijke ondernemers van UNIZO Limburg was dus snel gemaakt. 

Events & netwerking

Met Livia brengen we graag onderneemsters samen. Daarom organiseren we vier keer per jaar een netwerkactiviteit. 

De ene keer is dat bijvoorbeeld een inspirerende en/of entertainende gastspreker die inhaakt op topics waar jij als onderneemster van wakker ligt. De andere keer krijgen we dan weer een unieke blik achter de schermen van iemand haar zaak of bedrijf. Of we haken in op een brandend actueel onderwerp. 

We staan voor alles open, zolang het maar een meerwaarde biedt voor onderneemsters. Heb je zelf een geweldig tof idee? Speel het ons zeker door

De Livia Award

In 2004 riep UNIZO Limburg i.s.m. de Provincie Limburg de ‘UNIZO Livia Award’ in het leven. Die award lauwert elk jaar (in mei) een Limburgse onderneemster die een positieve impact heeft op het ondernemerschap en die anderen inspireert en motiveert om elke dag vol passie te ondernemen. 

De jurering

Een onafhankelijke jury, met Hilde Peerlings als juryvoorzitter, beoordeelt alle inzendingen op volgende elementen: dagelijkse leiding - creativiteit - bedrijfsactiviteit (traditioneel of innovatief) - tewerkstelling - personeelscompetentie en diversiteitsbeleid financiële situatie - communicatie - klantgerichtheid - innoverende acties - efficiënt energiegebruik en milieubeleid.

Daarnaast is het kunnen uitdragen van de voorbeeldfunctie van een sterke zelfstandige ondernemende vrouw een cruciale factor om de Livia Award te kunnen winnen.

Hall of fame

Het rijtje onderneemsters dat sinds 2004 de UNIZO Livia Award won, is ondertussen erg indrukwekkend. Op de foto herken je van links naar rechts:

Livia Award

Als er in tijden van corona iets viraal mag gaan, dan is dat zonder twijfel onze fierheid op alle Limburgse onderneemsters. Voor het eerst in haar 16-jarige bestaansgeschiedenis ging de UNIZO Livia Award in 2020 daarom niet naar één persoon, maar werd hij symbolisch opgedragen aan alle Limburgse onderneemsters. Wij maakten er alvast deze mooie videoboodschap van:

Het Livia-team

Ann Draye

In het dagelijks leven runt Ann met een groot hart voor haar cliënten Draye Advocaten. Ze valt altijd te plezieren met een etentje met vrienden, een wandeling in de natuur en maakt bewust tijd voor mooie momenten met haar twee kinderen. Elke week trekt ze de veters van haar loopschoenen stevig aan. Alles wat Ann doet, doet ze met een hoge betrokkenheid, integriteit, leergierigheid en een doorzettingsvermogen om u tegen te zeggen. Met Ann heeft Livia dan ook een sterke, warme en enthousiaste onderneemster als voorzitter. 

Hilde Peerlings

Naast bestuurslid van Livia is Hilde ook trotse voorzitter van de Livia Award. Ze kent het klappen van de ondernemerszweep en deelt graag haar ervaring en kennis met andere ondernemers en onderneemsters. Voor meerdere bedrijven fungeert ze als ondernemersklankbord, al dan niet als lid van hun raad van advies. Altijd met een brede glimlach en met veel honger naar grote uitdagingen. Haar levensmotto luidt dan ook: “Wie zich vandaag aanpast aan morgen, heeft de toekomst in de hand.”

Kim Vaessen

Als telg uit een rasechte ondernemersfamilie stond het in de sterren geschreven dat ook Kim onderneemster zou worden. Nadat ze een stevige ervaring opdeed bij Rofix, het bedrijf van haar ouders, stampte ze in 2011 haar eigen kmo Climatrix uit de grond. Met succes, want in 2016 kaapte Kim de Livia Award weg. In haar vrije tijd is ze altijd te vinden voor een lekker etentje. Verder maakt Kim graag tijd om gezellig samen te zijn met vrienden en haar gezin, en om te sporten.  

Fabienne Wirix

Samen met haar echtgenoot en zonen is Fabienne de drijvende kracht achter het familiebedrijf Martin Vandereyt Groep. Naast een sterke vrouw in de bouw is Fabienne een sportster in hart en nieren. Ze houdt niet alleen van lange bergritten in Frankrijk en Italië, maar trekt ook graag richting Berlijn, Londen, New York en andere hoofdsteden om marathons te lopen. En minstens even belangrijk: elke woensdagnamiddag neemt ze bewust de tijd om iets leuks te gaan doen met haar kleinkinderen.

Ruth Janssens

Ruth is als onderneemster actief binnen het start-up ecosysteem in Limburg én ver daarbuiten. Met haar investeringsfonds helpt ze jonge technologiebedrijven aan een eerste groeifinanciering. In haar vrije tijd gaat ze graag een eindje lopen, shoppen met vriendinnen en lekker uit eten. En haar glimlach wordt nog groter wanneer ze even kan uitwaaien aan zee met haar man en twee kinderen.

Wendy Vandeput

Wendy is adviseur voor verschillende lokale afdelingen van UNIZO Limburg. Daarnaast kan je haar gerust onze persoonlijke ‘Tinder’ noemen: zij vormt als het ware de brug tussen UNIZO Limburg, het Livia-bestuur en Limburgse onderneemsters. Wendy houdt van lekker eten, maakt de meest gekke avonturen mee op vakantie en kruipt in haar vrije tijd graag op de fiets. Nieuwsgierig naar wat Livia voor jou kan betekenen? Spreek dan gerust eens af met haar via mail

Wendy VandeputKom erbij!

Ben jij een Limburgse onderneemster? Dan heten we je van harte welkom bij Livia. 

De meest voordelige weg tot het Livia-netwerk is een lidmaatschap via UNIZO Limburg. Zo geniet je niet alleen van alle ledenvoordelen van UNIZO, maar krijg je als onderneemster jaarlijks ook toegang tot 4 Livia-netwerkactiviteiten. Onze collega Wendy Vandeput legt het je graag klaar en helder uit, zonder enige verplichtingen. Contacteer haar!

Wil je toch liever eerst eens komen piepen op één van onze activiteiten? Ook dat kan, dan betaal je het bedrag voor die specifieke activiteit. 

Lid worden

Volg ons!

Volg de Livia-avonturen vanop de eerste rij. Uiteraard in levende lijve, door naar onze Livia-netwerkactiviteiten te komen. Maar ook online, door ons te volgen op sociale media.

Naar Instagram

Naar Facebook