GEMEENTE BOCHOLT, BROUWERIJ MARTENS EN UNIZO BOCHOLT BRENGEN LEVEN IN DE BROUWERIJ

Terug leven in de brouwerij... dromen we daar stiekem niet allemaal van? De gemeente Bocholt laat het alvast niet bij dat dromen en pakt uit met verschillende acties om van Bocholt weer een bruisende gemeente te maken. Dat gaat van een unieke trail, die deelnemers langs alle feestelijkheden loodst die ze het voorbije jaar moesten missen, tot gezellige zomeravonden en acties bij lokale handelaars. Brouwerij Martens stapt mee in het relanceplan als co-inspirator, net als UNIZO Bocholt dat met haar expertise en sterk ondernemersnetwerk de brug maakt naar het ondernemerschap. 

Met het actieplan ‘Leven in de brouwerij’ willen de initiatiefnemers de dynamiek - die door de coronacrisis wat verloren gegaan is – laten heropleven in Bocholt zoals nooit tevoren. Stijn Van Baelen, burgemeester van Bocholt: “We blijven niet stilstaan en kijken hoopvol vooruit naar de toekomst. Zo is er op 31 juli de oergezellige Sezoens live waarbij tal van bandjes liveoptreden bij deelnemende horecazaken. Op 1 augustus zal onze splinternieuwe ‘Sezoenstrail’ van start gaan. We stippelden een route van 7,5 kilometer uit die de deelnemers loodst langs alle leuke thema’s die we het afgelopen jaar moesten missen. Denk maar aan carnaval in het Beukenhof, de Boggeter Revue onder de brug, de Foute Party op het bibliotheekplein of 'Boggeter Toewomorrolent' aan de rotonde. Aan sfeer in de Bocholter straten geen gebrek!”

Daarnaast brengt de trail je naar de mooiste plekjes van Bocholt en doorkruis je ook heel wat iconische gebouwen. “Kijk je ogen uit in de brouwzaal van de brouwerij, ontdek Bocholter geschiedenis in het Brouwerijmuseum en geniet van de vergezichten van op het dak van De Steen”, somt Bob Martens van Brouwerij Martens op. “Het is de uitgelezen kans om deze locaties op een andere manier te ontdekken. En uiteraard denken we ook aan de innerlijke mens. Diverse gezellige Sezoens-standjes bieden de kans om even bij te tanken of te genieten van het uitzicht. Wat meteen al verklapt dat men deze trail ook perfect wandelend in plaats van lopend kan afleggen.”

Bocholt in al haar glorie ontdekken
De initiatiefnemers lanceren op 1 juni ook een kraslotenactie. Bij aankoop van 15 euro of meer bij een deelnemende handelaar krijg je een kraslot. De Bocholter handelaars zorgen voor alle prijzen; wie een winnend lotje heeft kan zijn prijs meteen bij de handelaar in kwestie gaan afhalen. Laagdrempelig en tegelijk de uitgelezen kans om mensen te laten binnenspringen in voor hen nog onbekende winkels.”

Wie geen winnend lotje heeft, kan toch nog in de prijzen vallen. “Op meerdere plekken in de gemeente zullen verzamelboxen staan waar men niet-winnende lotjes kan deponeren. De lotjesactie eindigt ongeveer in de laatste week van juni. Kinderburgemeester Lauren loot dan een aantal gelukkigen uit die we verrassen met ‘Gouden Sezoens-prijzen’ geschonken door de gemeente Bocholt & Brouwerij Martens. Om een tipje van de sluier te lichten: deze winnaars zullen Bocholt in al haar glorie kunnen ontdekken en ervaren”, licht Sylvia Dries van UNIZO Bocholt toe.

Lancering nieuw Sezoens-bier

Verder pakt Bocholt op 31 juli uit met een feestelijke zomeravond in de gemeente. "Uit de bol gaan op muziek van live bands in diverse horecazaken, een hapje en een drankje op de Bocholter terrassen, … Het wordt gezellig”, vertelt Bob Martens van Brouwerij Martens. “Als kers op de taart lanceren we die dag in première de derde telg uit de Sezoensfamilie: de Sezoens Opus. Kortom dé ideale mix voor een fijne zomeravond.

Schepen Lieve Theuwissen is alvast klaar om stevig uit de startblokken te schieten. “Bocholt biedt met vier kerkdorpen heel wat troeven die écht wel voor ‘Leven in de brouwerij’ kunnen zorgen. Zo mogen we onszelf met onze vele kilometers aan idyllische fietspaden dé fietsvriendelijke gemeente bij uitstek noemen. Wat meteen ook refereert naar het landelijke en groene karakter van Bocholt. Bovendien zijn we een warme, hartelijke gemeente waar het altijd fijn is om te vertoeven. Samen met de verschillende initiatieven van de volgende maanden, zie ik de toekomst voor Bocholt heel  positief.”

 

 

 

Meer informatie:
www.bocholt.be
www.levenindebrouwerij.be

www.brouwerijmartens.be

www.unizo.be/bocholt

Terug naar landingspagina Bocholt