Eerste Mosasaurus gaat naar John Spronck - ESMA

John Spronck ontving gisteren in Al Mulino uit handen van Roland Duchatelet de eerste Mosasaurus, de nieuwe ondernemersaward van UNIZO-Maasmechelen.

Zo'n twintig jaar geleden stampte John Spronck op Oude Bunders Esma uit de grond. ‘We zijn een metaalverwerkend bedrijf dat internationaal werkt’, vertelt John. ‘Zo maken we een gepatenteerd verenmechanisme zodat je met één vinger een zware klep of deksel kan optillen, maar ook onderdelen of halffabrikaten. Sinds vorig jaar hebben we ook een 3D-metaalprinter om vooral unieke exemplaren te maken. We zetten ons daarnaast in om de banden met het onderwijs te verankeren.’

Zulk sociale engagement en ook het innovatieve karakter waren voor UNIZO-Maasmechelen de uitgangspunten voor de Mosasaurus-award, legde voorzitter Guy Didden uit. Hij mocht Roland Duchatelet verwelkomen, die als een van de beste Belgische ondernemers de Mosasaurusaward overhandigde aan John Spronck.

Behalve naar Spronck ging een nominatie naar Dépot des Arts, een bedrijvencentrum voor creatieve dienstverleners aan de Langstraat. Het is vooral bekend als het architectenkantoor van Frank Jaspers die ook sterk werkt met en in publieke ruimten. De Hangende Tuinen, het Kruinenpad en de kiosk in het Koninginnepark zijn voorbeelden.

Marco Somers werd de tweede genomineerde. Hij liep als zaakvoeder van AD Delhaize aan de Oude Baan in Eisden sterk in de spots door het partnerschap met Tuinwijk2020 voor het bottelen en verkopen van drieduizend flessen Cuvée Cité. Het leverde hem de publieksprijs op.

In de marge van de overigens drukbijgewoonde nieuwsjaarsdrink kondigde UNIZO-Maasmechelen haar nieuwe Wonen-Wagenweekend aan. ‘Zo willen we in het eerste meiweekend de garages en interieurwinkels die de Rijksweg zo typeren, onder de aandacht brengen’, aldus voorzitter Didden.

 

Bron: het nieuwsblad

Terug naar landingspagina Maasmechelen