UNIZO Maasmechelen reikt 3de Mosasaurus Award uit aan MinAs Architecten

Het bestuur van UNIZO Maasmechelen en een jury van zelfstandige ondernemers en partners kozen voor de 3de keer hun Ondernemer van het Jaar. Daarmee vieren zij het ondernemerschap en zetten ze Maasmechelse bedrijven in de kijker. De competitie kreeg zijn beslag tijdens de nieuwjaarshappening op 25 januari.

De genomineerden voor de Mosasaurus Award 2018 waren:

Yannick Opsteyn Technieken, Uw partner voor industriële en woning automatisatie zoals ventilatie, klimatisatie, domotica en electro services. Een aantal jaren geleden heeft Yannick en zijn team gekozen voor een mooi pand op het industrieterrein van Maasmechelen. Werkgelegenheid creëren en streven naar een goede service kan je van dit bedrijf verwachten.

Optiek Guido Huygen is reeds sinds vele jaren een bekende optiek zaak in Maasmechelen. Een echt familiebedrijf waarbij pater familias Guido Huygen samen met zijn vrouw Dominique aan het roer staan van het familiebedrijf. Onlangs hebben ze sterk geïnvesteerd op de Pauwengraaf om de toekomst te kunnen waarborgen voor de optiekzaak nu ook de dochter in het bedrijf komt.

Minas Architecten is een veelzijdig architectenbureau dat kort bij de mensen staat. Opdrachtgevers krijgen bij Minas de aandacht die ze verdienen. Vedat Sarier en Özgür Sarier nemen hun roots en achtergrond mee als troef en proberen zo de architect van iedereen te zijn.

Deze laatste ging met de titel Mosasaurus 2018 aan de haal. Optiek Guido Huygen nam de Publieksprijs mee naar huis.

Verloop van de wedstrijd

Voor de uitgave 2018 maakten de bestuursleden van UNIZO Maasmechelen een longlist van verdienstelijke ondernemingen. Zij hielden rekening met uitstraling, communicatie, verwezenlijkingen, investeringen, externe informatie, spontane kandidaturen & voordrachten, enz. Vervolgens kozen ze bij stemming vijf kandidaten die uitgenodigd werden een deelnamedossier in te vullen. Deze shortlist kreeg de jury ter beoordeling voorgelegd. Op basis van de informatie in het dossier (geschiedenis, missie, waarden, visie, doelstellingen, strategie en digitale transformatie) kozen ze drie genomineerden.

Op 23 januari vereerde de jury de genomineerden met een bezoekje, waarna de beraadslaging plaatsvond over de Mosasaurus 2018. Op vrijdag 25 januari vond de proclamatie van de winnaars plaats ter gelegenheid van het jaarlijkse ondernemersfeest, dat ook dit jaar plaatsvond in Grand Café Casino te Maasmechelen.

Samenstelling van de Jury

Notaris Véronique Delille, zat de jury voor en maakte rapport op. Er waren 8 stemgerechtigden:  Ward Conings voorzitter UNIZO Maasmechelen en eigenaar van Fintro Maasmechelen; Gert Geenard voorzitter BNI Maasland en eigenaar van Geenard Elektro; Guy Gysemberg winnaar Mosasaurus 2016 en eigenaar van Drukkerij Gijsemberg; Luc Dorissen Diensthoofd Lokale Economie Maasmechelen, Georges Lenssen, Ondervoorzitter LRM en eigenaar verzinkerij Lenssen, Catia Spagnoletti Manager M2 Shoppingcenter, David Winkels Maasmechelen Village en en Eddy Bekkers voorzitter Handelsunie Maasmechelen eigenaar van Lederwaren Gijsemberg.

 

Uit het juryrapport

Citaat over Minas Architecten: "... Inspelen op de behoefte van de Maatschappij vat MinAs Architecten het concept van de bedrijvige kern goed op. Een handelsstraat vullen met een vrij beroep zorgt ook voor extra beleving.

Een duidelijke visie omtrent de toekomstplannen afgetoetst met de reële opportuniteiten. Daarvoor wordt een specifiek doelpubliek gekozen en de hele marketingstrategie speelt daar consequent op in. ..."

Ook een leek kan men leren bouwen en zo de klant meenemen in de plannen is een echte opportuniteit.

Citaat over Optiek Guido Huygen: “… een ondernemer in hart en nieren die investeert in de toekomst alsook in de laatste technieken om een goede service te blijven garanderen voor zijn klanten. Zeer innovatief in zijn sector om de klantenbeleving naar een hoger niveau te tillen.

Citaat over Yannick Opsteyn Technieken: “ Een jonge ondernemer die zijn intellect omzet naar een state of the art systeem binnen zijn sector. Een totaal pakket aanleveren van elektriciteitswerken, domotica, ventilatie en klimatisatie. Een ondernemer die tevens streeft naar tewerkstelling in Maasmechelen. En vooral gaat naar de perfecte klantenservice …”

De trofeeën

Elke editie maakt Emiel Roumans van IkUniek een uniek werk voor de Maasmechelse ondernemer van het jaar. Het beeldje is een allegorie voor hoop en verwachting, veerkracht en vitaliteit. Het Maasmechelse Mijn verleden komt hier duidelijk aan bod maar ook de tand van de dinosaurus – Mosasaurus is hier duidelijk in te zien.

Erelijst 3de keer Mosasaurus

2014

Mosasaurus: ESMA;

publieksprijs: AD Delhaize Eisden;

3de genomineerde: Architectuur Depot

 

2016

Mosasaurus: Drukkerij Gijsemberg;

publieksprijs: Eat Right by Den Appel;

3de genomineerde Groep Baillien

 

2018 

Mosasaurus: Minas Architecten;

publieksprijs: Optiek Guido Huygen;

3de genomineerde Yannick Opsteyn technieken

Terug naar landingspagina Maasmechelen