Groeimarkten

West-Afrika

De West-Afrikaanse economie doet het de laatste jaren goed en blijft enorm groeien. Voor Vlaamse ondernemers zijn er nog veel investeringsmogelijkheden in de regio en daarom organiseerden wij dit webinar. De verschillende sprekers focussen er zich op de West-Afrikaanse economie, de Ghanese markt en de Nigeriaanse markt.

Ga je mee met ons de grenzen over? Herbekijk dit webinar hier.

 

Servië

Servië is geen lidstaat van de Europese Unie, maar is toch een interessant land om naar de exporteren. Het is vooral de laatste jaren een aantrekkelijke bestemming geworden om aan nearshoring te doen. Bij nearshoring besteed je als bedrijf diensten uit aan een ander bedrijf dat gevestigd is in een nabijgelegen land. Daarom is het zeker de dag van vandaag interessant om de Servische markt te leren kennen.

En hoe kan je dat beter doen dan door de Servische ambassade te bezoeken en er te luisteren naar verschillende boeiende presentaties? We trokken samen met de Gedelegeerd Bestuurder, Danny Van Assche naar de Servische ambassade in Brusselwaar we door de ambassadeur zelf werden ontvangen. Wens je meer info over het zaken doen met Servië, contacteer ons via internationaal@unizo.be.

Marokko

Ondernemers die internationaal onderdelen of producten willen aankopen, kijken meestal naar bepaalde Aziatische landen waar ondertussen de productiekosten sterk gestegen zijn. Er bestaat voor onze ondernemers echter een alternatief dichter bij huis. Sinds geruime tijd heeft Marokko zich opgewerkt tot een moderne, veilige en gemakkelijke bestemming om aan outsourcing en aankoop te doen.

Zo mogen producten van Marokkaans fabricaat taksvrij naar de EU uitgevoerd worden en genieten ook Marokkaanse landbouw- en visserijproducten preferentiële behandeling op de Europese markt.  Bovendien zijn er ook logistieke voordelen omwille van de geografische nabijheid van Marokko, wat niet alleen voordeliger is voor de transportkosten, maar wat ook een positieve impact heeft op het milieu. Tenslotte heeft Marokko zich in de laatste jaren ontwikkeld tot een outsourcingplatform voor administratieve en IT-dienstverlening voor Europese bedrijven. Wij hopen dat deze video over Marokko onze internationale ondernemers zal inspireren! 

Download de Snelwijzer

Marokko, sourcing en aankoop als opportuniteit - deel 1

Om onze internationale ondernemers te informeren over aankoop en outsourcing in Marokko, laat UNIZO Internationaal niemand minder dan een topdiplomaat aan het woord. In deze video spreekt Dr. Mohammed Ameur, een voormalig toppoliticus, die van 2007 tot 2012 onder premier Abbas El Fassi Marokkaans Minister was voor de Overzeese Marokkaanse Gemeenschap. Sinds 2016 is Dr. Ameur Marokkaans ambassadeur voor België

Marokko, sourcing en aankoop als opportuniteit - deel 2

Wanneer we spreken over de opportuniteiten voor aankoop en outsourcing in Marokko, dan is er niets beter dan een ervaringsgetuigenis van een Vlaamse ondernemer die het al doet. In deze video komt Ahmed Hilami aan het woord. Ahmed is oprichter en CEO van Flyer, de grootste Belgische online-drukkerij. Ontdek zijn boeiend verhaal in dit interview!