Mijn ongeruste werknemer weigert omwille van corona om naar het werk te komen. Wat kan ik doen?

Het is normaal dat werknemers die frequent in contact komen met derden (patiënten, klanten, bezoekers …) ongerust zijn. Ze weten immers niet altijd wie ze voor zich hebben en of die persoon mogelijk is besmet. Toch is die bezorgdheid geen geldige reden om thuis te blijven van het werk.

Maar het zou onverstandig zijn om de bezorgdheid bij je werknemers zomaar naast je neer te leggen. Begin dus met je werknemers actief aan te sporen tot een goede hygiëne rond handen wassen en hoesten. Eventueel kan je derden (patiënten, klanten, bezoekers …) vragen om hetzelfde te doen.

Strikt genomen ben je als werkgever niet verplicht om tegemoet te komen aan de angst van je werknemer. Als hij vrijwillig thuisblijft zonder geldig doktersattest of opname van verlof dan is hij onwettig afwezig en kan dit in principe zelfs leiden tot het einde van de arbeidsovereenkomst. We raden toch aan om in deze uitzonderlijke omstandigheden een regeling te treffen. Je kan bijvoorbeeld thuiswerk voorstellen of de werknemer toelaten om (onbetaald) verlof/inhaalrust op te nemen.

(bron: Liantis)

Andere info die je moet weten over de impact van het coronavirus op jouw bedrijf?

Ga naar het overzicht