Nieuwe technologieën


Het tempo van technologische innovatie ligt ongelooflijk hoog.  Voor ondernemingen is het dan ook een hele uitdaging om deze vooruitgang bij te houden en deze technologieën te implementeren. Onderzoek onder leidinggevenden wijst uit dat het anticiperen op trends, investeren in innovatie en het verkennen van nieuwe technologische horizonten de onderneming vooruit helpt.

Vandaar zullen we hier algemeen opvolging geven naar een aantal technologieën die in de nabije toekomst van belang zullen zijn (niet limitatief): blockchain, quantum computing, IOT (Internet of Things), Robotic Process Automation (RPA), immersive experience technologie (AR/V (augmented reality/virtual reality) maar ook nieuwe vormen van bestaande technologieën zoals conversational AI (chatbots) en onderliggende infrastructuur zoals 5G.

unizo scan digitalisering

Goed bezig? Doe de UNIZO-scan digitaliseren! 

Ben je mee met de laatste technologische trends? Zit je op de digitale trein, heb je die gemist of zit je nog wat achteraan? Check het via de UNIZO-scan digitalisering (met de steun van Imec). De scan meet de digitale maturiteit van je onderneming en geeft je advies en tips op maat.

Doe de scan!

Wat kunnen onze UNIZO-partners op dit vlak voor jou betekenen?

Fiber netwerk

Wat is fiber precies?

Fiber is de technologie van de toekomst. De fiberkabels versturen data aan lichtsnelheid over grote afstanden en bieden dus veel voordelen:

Fiber netwerk

5G

Wat zijn de voordelen van 5G?

Een 5G-netwerk is een belangrijke eerste stap naar een hypergeconnecteerde toekomst. 5G biedt namelijk de infrastructuur die de exponentiële groei van het dataverbruik opvangt én een enorm aantal aan toestellen ondersteunt die tegelijkertijd werken. Met een hoog kwaliteitsniveau, natuurlijk.

De volle mogelijkheden van 5G beleven, dat zal pas binnen enkele jaren mogelijk zijn. Maar de eerste stap naar die interessante, spannende toekomst is gezet! 

Alles over 5G