1.000 ondernemers geven jongeren extra kans

Ervaringwerkt15% van de vacatures raakt niet ingevuld. Toch zitten steeds meer jongeren zonder werk door een gebrek aan ervaring. Tot 31 maart proberen de VDAB, UNIZO, Voka, Adecco en de VRT daar verandering in te brengen met de campagne "Ervaring werkt".

De campagne schoot op 29 januari uit de startblokken. Zo’n 1.000 VDAB-consulenten brachten een bezoek aan ondernemingen die min 25-jarigen in dienst hebben. In hun kielzog zo’n 1.000 jonge werkzoekenden. Zo kunnen zij al eens proeven van de werkvloer. En kunnen ze ervaringen uitwisselen met andere jongeren die een stage of opleiding volgen in een bedrijf of informatie en inspiratie opdoen over hoe zij hun gebrek aan ervaring het best aanpakken.

Ook u kan jong talent voordelig in huis halen. Het hoeft u niet eens veel te kosten. Denk aan formules zoals IBO, BIO of de opleidingsstages. Bent u ook op zoek naar jong talent? Meer info op www.ervaringwerkt.be.

Hebt u een vacature die zich specifiek tot jongeren richt? Kleef er het logo "Ervaring werkt" op en loop extra in de kijker.