19de verkiezing "Vrouwelijke ondernemer van het jaar" UNIZO en Markant vzw in laatste rechte lijn

- 3 straffe finalistes aan het roer van stoere bedrijven
- 5 beloftevolle onderneemsters uit diverse sectoren
- Stemmen kan nog tot 7februari

In steeds meer ondernemingen staat een vrouw aan het roer. Ook voor stoere sectoren deinzen vrouwen zeker niet terug. Een evolutie - en vooral prestatie - die applaus verdient. Ondernemerschap met 'a woman's touch' is een verrijking voor onze economie. Vrouwen kunnen net zo goed hun eigen zaak runnen als mannen. Of zelfs beter. Dat willen UNIZO en Markant vzw elk jaar in de kijker plaatsen, met de uitreiking van de "WOMED Award", wat staat voor WOMen in Enterprise and Development. De prijs is een bekroning voor inspirerend vrouwelijk ondernemerschap die ook andere vrouwen moet aanzetten om de sprong naar een eigen zaak te wagen. De drie genomineerden voor de WOMED Award-titel zijn intussen bekend, evenals de vijf genomineerden in de categorie 'Belofte', voor jong gestarte ondernemende vrouwen. De uiteindelijke winnaars worden onder meer verkozen via een publieksstemming, die nog tot 7 februari loopt op www.womedaward.be. De uitreiking vindt plaats op 7 maart in het KBC-Auditorium te Brussel.

Dit zijn de drie finalisten voor de 'WOMED Award'-titel:

- Marjola Maes van Degels Metal uit Ieper
- Marina Doggen van Gutami Solar uit Beringen
- Alexandra Limage van Sprint Transport uit Houthalen-Helchteren

Provinciale genomineerden in de categorie 'Belofte' voor recent gestarte ondernemende vrouwen zijn:

- Lotte Martens www.lottemartens.com en www.beaufort.plus - Vlaams-Brabant
- Esther Vandenbroek www.grandevents.be - Limburg
- Gita Van den Boer www.chalo.eu en www.beanworks.eu - Oost-Vlaanderen
- Delphine Hanssens www.taxileiedal.be - West-Vlaanderen
- Isabelle Storme www.cenergy.be - Antwerpen

Drie WOMED Award-finalisten met een sterk verhaal

Bij de selectie van de genomineerden voor de WOMED Award-titel gaat de jury telkens op zoek naar sterke, inspirerende verhalen. Van vrouwen met een visie, met innovatie- en daadkracht. Kortom straffe ondernemersverhalen, van vrouwen die doorbijten en daardoor ook slagen. Niet alleen in zogenaamd 'vrouwelijke sectoren' - een cliché dat gelukkig steeds vaker door de feiten wordt achterhaald - maar evengoed in sectoren die soms nog hardnekkig als 'mannelijk' worden bestempeld. De drie finalistes van dit jaar illustreren op magistrale wijze hoe vrouwen ook in 'stoere' sectoren succesvol 'de broek kunnen dragen'. Maak kennis met Marjola Maes, Marina Doggen en Alexandra Limage.

WomedAwardFinalistes

Marjola Maes gaat voluit als zaakvoerster van recuperatiebedrijf "Degels Metal" en logistieke dochteronderneming "Degels Transal". Het bedrijf levert en verwerkt diverse metalen en aanverwante producten, gerecupereerd uit schroot, productieafval, voertuigen, kabels... Een straf bedrijf, waar duurzaam hergebruik centraal staat.
www.degels.be

Marina Doggen wist van kindsbeen af dat ze ooit ergens de leiding zou nemen. Als geboren people manager motiveert ze haar team elke dag om haar groothandel in zonnepanelen, Gutami Solar verder succesvol te doen groeien. Naast mannen heeft ze ook bewust veel vrouwen in haar team. "Ze kunnen goed omgaan met deadlines én multitasken. Met onderaannemers bij stelt het bedrijf 100 mensen tewerk. Gutami Solar neemt een leiderspositie in op vlak van projecten."
www.gutami-solar.com 

Alexandra Limage durfde het aan om het noodlijdende transportbedrijfje waarvoor ze werkte over te nemen en slaagde er met veel bloed, zweet en tranen in om er een geheel nieuwe, gezonde en rendabele onderneming van te maken. Vandaag mag ze zich zaakvoerster noemen van het succesvolle Sprint Transport, met 30 werknemers, plus enkele uitzendkrachten, 26 voertuigen en een goed gevulde klantenportefeuille.
www.sprinttransport.be

Voor meer details en het stemformulier, kijk op www.womedaward.be

Partnerlogo
 
Samen voor sterk, ambitieus ondernemen Meer starters, meer blijvers en meer groeiers: daar gaan we voor! Agentschap Innoveren & Ondernemen en haar partners willen u daarbij ondersteunen. WOMED Award is slechts één van de vele initiatieven waar u gebruik van kan maken. Ontdek ze allemaal op www.sterkondernemen.be. #sterkondernemen.

Over Markant vzw

Markant vzw, netwerk van zo’n 25.000 actieve en ondernemende vrouwen, biedt inspirerende activiteiten aan via een professioneel netwerk Artemis en een socio-cultureel netwerk Markant.  Markant geeft vrouwen een andere dimensie aan hun vrije tijd onder de noemer ‘ontdek, beleef en geniet’.  Artemis focust op ‘deel, leer en inspireer’ en is er voor onderneemsters, kader-of directieleden en vrije beroepers. www.markantvzw.be  www.artemisnetwerk.be

Meer weten: UNIZO-persverantwoordelijke Filip Horemans
M 0478/22 37 51 - E filip.horemans@unizo.be