21ste editie WOMED Award voor vrouwelijke ondernemer van het jaar: 3 sterke finalistes bekend!

- 3 sterke finalistes aan het roer van topbedrijven
- 5 beloftevolle onderneemsters met diverse activiteiten
- Stemmen kan nog tot en met 5 februari via www.womedaward.be

In steeds meer ondernemingen staat een vrouw aan het roer. Een evolutie - en vooral prestatie - die applaus verdient. Ondernemerschap met 'a female touch' is een verrijking voor onze economie. Vrouwen kunnen net zo goed hun eigen zaak runnen als mannen. Of zelfs beter. Dat willen Markant vzw en UNIZO elk jaar in de kijker plaatsen, met de uitreiking van de "WOMED Award", wat staat voor WOMen in Enterprise and Development. De prijs is een bekroning voor inspirerend vrouwelijk ondernemerschap die ook andere vrouwen moet aanzetten om de sprong naar een eigen zaak te wagen. De drie genomineerden voor de WOMED Award-titel zijn intussen bekend, evenals de vijf genomineerden in de categorie 'Belofte', voor jong gestarte ondernemende vrouwen. De uiteindelijke winnaars worden onder meer verkozen via een publieksstemming, die nog tot en met 5 februari loopt op www.womedaward.be. De uitreiking van deze 21ste WOMED Award vindt plaats op 4 maart in het KBC-auditorium Herman Teirlinck aan de Brusselse Havenlaan.

Drie WOMED Award-finalisten met een sterk verhaal

Bij de selectie van de genomineerden voor de WOMED Award-titel gaat de jury telkens op zoek naar sterke, inspirerende verhalen. Van vrouwen met een visie, met innovatie- en daadkracht. Kortom straffe ondernemersverhalen, van vrouwen die doorbijten en daardoor ook slagen. De drie finalistes van dit jaar illustreren op magistrale wijze hoe vrouwelijke zaakvoerders op tal van fronten en in divers sectoren het verschil maken. Maak kennis met Elien Pieters, Eef Tanghe en Caroline Rigo.

Elien Pieters Elien Pieters behoort met haar bedrijf Gediflora tot de wereldtop op vlak van bolchrysanten. Onder haar leiding groeide Gediflora, en werd de internationale doorbraak een feit. Elien houdt van haar producten en kent ze ook als geen ander. Toch blijft ze consequent investeren in R&D voor een nog betere kwaliteit. Tegelijk is ze een volbloed marketeer die weet hoe de markt te overtuigen. Met haar creatieve leiderschapsstijl blijft ze ook het Gediflora-team enthousiasmeren.
www.gediflora.be
Eef Tanghe Eef Tanghe zet met haar Cohousing Projects in op een innovatieve en sociale woningtrend. Zij brengt mensen samen en begeleidt hen om tot  de realisatie van hun droomwijk te komen, vertrekkend van hun vragen en noden. Bij het ontwikkelen van haar cohousingprojecten streeft Eef bewust naar een evenwichtige sociale mix van jong en oud, gezinnen en alleenwonenden, mensen met een beperking... Daarnaast besteedt ze veel aandacht aan een ecologische aanpak.
www.cohousingprojects.com
Caroline Rigo Caroline Rigo besefte al op heel jonge leeftijd dat make-up meer is dan een extra uiterlijk laagje. Het bezorgt een gevoel van zelfvertrouwen. Zo wou ze ook vrouwen helpen die bijvoorbeeld allergisch zijn. Zo ontstond Cent Pur Cent, haar gezonde, minerale make-up lijn die ondertussen al te koop is in 600 Belgische apotheken, én in Nederland, Marokko en Italië. In haar conceptstore Café Beauté in Hasselt test ze alles uit en geeft ze opleidingen over het gebruik van de producten.
www.centpurcent.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Provinciale genomineerden in de categorie 'Belofte' voor recent gestarte ondernemende vrouwen zijn:

Manon Acke Manon Acke
www.twoisacrowd.com

Antwerpen
Melissa Van der Veken Melissa Van der Veken www.mesavb.com
Vlaams-Brabant
Marjolein Van Dorpe Marjolein Van Dorpe www.ramoon.be
Oost-Vlaanderen
Valérie Lemahieu

Valérie Lemahieu www.jusre.be
West-Vlaanderen

Marylene Madou Marylène Madou www.marylenemadou.com
Limburg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer details en het stemformulier, kijk op www.womedaward.be

Logobalk
 
Samen voor sterk, ambitieus ondernemen Meer starters, meer blijvers en meer groeiers: daar gaan we voor! Agentschap Innoveren & Ondernemen en haar partners willen u daarbij ondersteunen. WOMED Award is slechts één van de vele initiatieven waar u gebruik van kan maken. Ontdek ze allemaal op www.sterkondernemen.be. #sterkondernemen.

Over Markant vzw Markant vzw, netwerk van zo’n 25.000 actieve en ondernemende vrouwen, biedt inspirerende activiteiten aan via een professioneel netwerk Artemis en een socio-cultureel netwerk Markant.  Markant geeft vrouwen een andere dimensie aan hun vrije tijd onder de noemer ‘ontdek, beleef en geniet’.  Artemis focust op ‘deel, leer en inspireer’ en is er voor onderneemsters, kader-of directieleden en vrije beroepers. www.markantvzw.be  www.artemisnetwerk.be

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22 37 51 - E filip.horemans@unizo.be