5 apps die u (en uw zaak) vooruit helpen

Uiteraard heeft u uw smartphone altijd op zak. Maar wist u ook dat u tegelijkertijd een compleet kantoor bij de hand heeft? Met deze  selectie van onmisbare zakelijke apps wordt uw professionele leven er een pak gemakkelijker op.

Kantoor: Google Docs
Als het op kantoorsoftware aankomt, heeft Microsoft nog altijd een streepje voor. Van Word en Excel bestaan zelfs gratis app-varianten voor Apple-telefoons en Android-gebaseerde telefoons. En toch vinden we dat u Google Docs absoluut geprobeerd moet hebben. Google Docs ondersteunt immers documenten in Microsoft Office-formaat quasi feilloos, en de mogelijkheden om met meerdere personen aan hetzelfde  document te werken, zijn werkelijk onovertroffen. U kunt ook documenten delen met mensen die geen Google-account hebben. Google Docs werkt volledig in de webbrowser, maar voor uw telefoon zijn er aparte apps al naargelang het type document waarmee u wilt werken.
https://docs.google.com

Website: Google Analytics
Ongetwijfeld heeft u een bedrijfswebsite, en misschien verkoopt u zelfs online. Zeker in dat laatste geval wilt u weten hoe uw website het doet wat betreft bezoekersaantallen, conversieratio’s en meer van dat soort inzichten. Als uw website werkt met Google Analytics - en die kans is heel groot - dan kunt u met de gelijknamige mobiele app ook vanaf uw telefoon de vorderingen van uw website(s) opvolgen, en dit in real-time of op basis van historische data.
https://analytics.google.com

Locatie: Glympse
Onderweg naar die ene belangrijke afspraak, maar het verkeer speelt je parten? Hou dan je afspraak op de hoogte door Glympse te starten. Glympse deelt in real-time je exacte locatie gedurende een vooraf bepaalde tijd. U kunt uw locatie delen met behulp van berichten via  onder andere WhatsApp, of zelfs sms. Met de (betalende) Business-variant van Glympse zet u de locatiemogelijkheden op grote schaal in om uw klanten op de hoogte te houden van bijvoorbeeld leveringen.
https://www.glympse.com/

Security: Open VPN Connect
Niet alle documenten en informatie staan in de cloud. Heel vaak moet je een verbinding hebben met het bedrijfsnetwerk om aan bepaalde applicaties of informatie te kunnen. Daarvoor dient een Virtual Private Network of VPN. Toegegeven, het opzetten van zo’n VPN-verbinding (waarbij je via het internet verbonden bent met het bedrijfsnetwerk) vereist wel wat voorkennis en wellicht hulp van de IT-afdeling. Op je telefoon moet je echter wel altijd een VPN-app geïnstalleerd hebben, en dat is Open VPN Connect een van de betere.
https://openvpn.net

Notities: Google Keep
Keep is een verborgen pareltje van Google. Dit schijnbaar simpel notitiehulpje bevat immers één wel héél handige functie: je kan een herinnering instellen op basis van locatie. Bijvoorbeeld: als je in de buurt bent van de lokale supermarkt, dan wil je automatisch een herinnering krijgen met daarin het boodschappenlijstje van de dag.
https://keep.google.com