Alexandra Limage is "Vrouwelijke ondernemer van het jaar"

Alexandra Limage van Sprint Transport uit Houthalen-Helchteren (Limburg) mag zich voortaan 'vrouwelijke ondernemer van het jaar' noemen. Op woensdagavond, 7 maart - niet toevallig de vooravond van Internationale Vrouwendag - won ze de jaarlijkse wedstrijd 'WOMED Award' (Women in Enterprise and Development) van UNIZO en Markant vzw, met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). Daarbij haalde ze het van twee andere straffe genomineerden voor de titel: Marjola Maes van Degels Metal uit Ieper en Marina Doggen van Gutami Solar uit Beringen.


(Foto Ellen Goegebuer)

In de categorie 'Belofte', voor jonge vrouwelijke ondernemers, ging de nationale bekroning naar Lotte Martens die met Atelier Lotte Martens originele textielontwerpen realiseert en zelf produceert. Zij won uiteindelijk van de andere provinciale genomineerden: Esther Vandebroek (Grand Events, Hasselt), Gita Van den Boer (Chalo en Beanworks Seeds & Grains, Melsele), Delphine Hanssens (Taxi Leiedal, Harelbeke) en Isabelle Storme (Cenergy energieconsultancy, Antwerpen).

WOMED Award winnaar: Alexandra Limage, Sprint Transport
"From zero to hero"
Alexandra Limage heeft het succes van haar 'Sprint Transport' niet cadeau gekregen. In 1999 solliciteerde ze als administratief medewerkster én chauffeur bij het toen kleine transportbedrijfje dat ze nu runt en heeft uitgebouwd. Ze leerde er het reilen en zeilen van de sector en het bedrijf beter kennen. Maar in 2008 ging het bedrijf in faling. Alexandra bleef allerminst bij de pakken zitten, en wat vele anderen wellicht niet hadden gedurfd, deed ze toch: bieden op het over te nemen handelsfonds. Van de ene dag op de andere werd ze zaakvoerder en moest ze alles opnieuw opbouwen van A tot Z. Een uitdaging waar ze ook met verve in slaagde. Vandaag runt ze een florerende KMO met 37 medewerkers en 26 recente voertuigen. "Ik zit op een platte pannenkoek tussen mijn personeel, ik zie nauwelijks een hiërarchische lijn en ik luister naar mijn medewerkers, zodat ze me kunnen inspireren om samen nog beter te ondernemen", verklaart ze haar ondernemerssucces." De jury van de WOMED Award is onder de indruk van het lef en doorzettingsvermogen waarmee Alexandra Limage haar bedrijf heeft uitgebouwd tot wat het vandaag is. Ook haar authenticiteit en open managemenstijl konden de jury bekoren.
www.sprinttransport.be

BELOFTE van het jaar: Lotte Martens van Atelier Lotte Martens
"Innovatieve druktechnieken op textiel"
"Lotte Martens is een 'maker' in de meest vernieuwende betekenis van het woord. Als textielontwerper en -producent combineert ze haar artistieke talenten, met een doorgedreven kijk op innovatief en duurzaam ondernemerschap. Van design, over productie tot verdeling. Alles gebeurt in en vanuit haar eigen bedrijf. Zo worden al haar stoffen lokaal geproduceerd, of in samenwerking met partners binnen Europa. Zelfs de inkten die ze gebruikt stelt ze zelf samen. Haar atelier is een heus 'kenniscentrum'' in haar branche. Om onze economie te versterken hebben we opnieuw meer lokale maakbedrijven nodig, die hier producten ontwikkelen en produceren. Naast haar stoffen voor diverse toepassingen, maakte ze onder de merknaam Beaufort ook drukverbanden met mooie designs voor patiënten, dankzij een aangepaste bedrukkingsmethode. De jury verkoos haar om haar harde werkersmentaliteit in combinatie met zin voor innovatie, waarbij ze altijd op zoek is naar versterkende samenwerkingsmogelijkheden.
www.lottemartens.com

Alle info op www.womedaward.be. 

Samen voor sterk, ambitieus ondernemen Meer starters, meer blijvers en meer groeiers: daar gaan we voor! Agentschap Innoveren & Ondernemen en haar partners willen u daarbij ondersteunen. WOMED Award is slechts één van de vele initiatieven waar u gebruik van kan maken. Ontdek ze allemaal op www.sterkondernemen.be. #sterkondernemen.

Over Markant vzw Markant vzw, netwerk van zo’n 25.000 actieve en ondernemende vrouwen, biedt inspirerende activiteiten aan via een professioneel netwerk Artemis en een socio-cultureel netwerk Markant.  Markant geeft vrouwen een andere dimensie aan hun vrije tijd onder de noemer ‘ontdek, beleef en geniet’.  Artemis focust op ‘deel, leer en inspireer’ en is er voor onderneemsters, kader-of directieleden en vrije beroepers. www.markantvzw.be  www.artemisnetwerk.be

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be